×
Kunena 5.2.6 released and Blue eagle 1.6.6 released (25 Jul 2021)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 5.2.6 [K 5.2.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.2 and issues discovered during the development stages of K 5.2.6

× This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Merged All users have Administrator privileges

More
8 years 3 months ago #111 by rUMENcho
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 64M | Max file upload: 16M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : gk_news | author: GavickPro | version: 3.7 | creationdate: Unknown

Kunena default template details : Blue Eagle 2.0 | author: Kunena Team | version: 3.0.0 | creationdate: 2013-05-15

Kunena version detailed: Kunena 3.0.0 | 2013-05-15 [ Wanga ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: Jomsocial 2.6.2

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 3.0.0

Modules: Kunena Latest 3.0.0 | Kunena Stats 3.0.0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #112 by xillibit
Hello,

This topic should give you the way to fix it : www.kunena.org/forum/154-Miscellaneous-o...imitstart=0&start=40

I don't provide support by PM, because this can be useful for someone else.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago - 8 years 1 month ago #113 by ktbgreat3
Hi there,

Please can anybody help! I am getting emails from my forums members saying that they are getting endless emails, every time a new post is made. They also show as moderator on the forum. I cant seem to figure out how to fix this.. can anybody help!!

Thanks
Katie

P.s My forum is here; chasingprops.com/index-2
Last edit: 8 years 1 month ago by ktbgreat3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago - 8 years 1 month ago #114 by Jiminimonka
Please post your Kunena Configuration Report.

This is most likely a Joomla ACL issue, please search these forums for "All users moderators" for similar problem that have occured for other users.

Merged Topic. Read up.

Please read the FAQ.
Only one question per topic.
Search before you ask a question.
Last edit: 8 years 1 month ago by Jiminimonka.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago - 8 years 1 month ago #115 by sozzled
*** Topics merged ***

I am fairly sure that the answer to your problem will be found somewhere in this topic. :)
Last edit: 8 years 1 month ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago - 7 years 10 months ago #116 by marion
Hi
Sorry if this problem has been posted before - I searched in the forum but didn't find anything about it.

I'm running on Joomla! 3.2 and I newly installed Kunena forum 3.0.3. I migrated users and messages from "Discussion" Forum.

My problem: If I post a new topic or message, every registered user is getting an e-mail message, although my configuration seems to say they should not (see attached image). None of the users has subscribed to a topic or message.

Can anybody help me?


Here's my configuration:
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 64M | Max file upload: 16M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : pnd3 | author: Marion Bigger Buchli | version: 1.6.0 | creationdate: Unknown

Kunena default template details : Blue Eagle | author: Kunena Team | version: 3.0.3 | creationdate: 2013-10-20

Kunena version detailed: Kunena 3.0.3 | 2013-10-20 [ Bifrost ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

Attachments:
Last edit: 7 years 10 months ago by marion.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #117 by Matias
Check category subscriptions and topic subscriptions from the database.

Tables are:
#__kunena_user_categories
#__kunena_user_topics

Both of them has a field for subscriptions. If it's 1, user gets email... I'm suspecting that your users have category subscriptions on.
The following user(s) said Thank You: marion

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #118 by marion
Thank you for your answer.

I checked both tables, but only moderators have a "1"-entry. One of the users who is complaining doesn't even have an entry at all in one of the tables. Could it be that, if subscription is not defined at all, it is interpreted as a "1"-entry?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #119 by sozzled
When I first read this topic I thought to myself, how many times have people asked us "How can I force everyone to be notified (by email) of new messages on my forum?" and, whether you achieved this by accident or by design, there are probably hundreds of people who would be prepare to pay a lot of money to find out how you did it! :laugh:

But, as Matias suspects that the reason this is happening in your case is because of a couple of tables in the database, let me try to explain how these tables work and what the settings mean.

#__kunena_user_categories:

Column nameValue
user_idcorresponds to the Joomla user id
category_idthe Kunena forum category id
role1 if this user is assigned as a category moderator;
0 if this user is not assigned as a category moderator
allreadtimethe time when the user clicked "Mark all topics read"
otherwise NULL
subscribed1 if this user is subscribed to the category;
0 if the user is has unsubscribed themself from the category
params- not used by K 3.0

#__kunena_user_topics:

Column nameValue
user_idcorresponds to the Joomla user id
topic_idthe Kunena forum topic id
category_idthe Kunena forum category id in which the topic is located
poststhe number of messages posted by this user in the topic
last_post_idthe message id of the last message posted by this user in the topic
owner1 if this user created the topic;
0 if this user did not create (i.e. write the first message) in the topic
favorite1 if this user has made this topic a "favorite";
0 otherwise
subscribed1 if this user is subscribed to the topic;
0 if the user is not subscribed to the topic
params- not used by K 3.0

Does this help you understand better the table structure?
Last edit: 7 years 9 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #120 by sozzled
:pinch: After spending 45 minutes doing the background research about how the subscriptions work in Kunena (because I was basing my response on what marion and Matias had written) I went to the problem site and - it took a bit of guesswork to locate the forum - I see what's causing the problem.

All of what I wrote about how the subscriptions work has nothing to do with this particular problem. This particular issue is created by the configuration settings:

Configuration » Security » Security Settings » Email Moderators = All New Posts
Configuration » Security » Security Settings » Email Administrators = All New Posts

Well, guess what? All of your users are administrators. Please see the topic All users have Administrator privileges . There's your problem and there's your solution.
The following user(s) said Thank You: marion

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.663 seconds