×
Kunena 5.1.18 Released (30 Jun 2020)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 5.1.18 [K 5.1.18] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.1 and issues discovered during the development stages of K 5.1.

Question Link Issue

More
1 year 9 months ago #1 by YourFavoriteSpamBot
Hey Guys

One of my issues has already been solved, which is awesome.
Yet, I'm stuck with this one here:

When I'm adding a relative link to a post (not via menu item, just here in a post with the URL bb code), it will add "/kunena" to the link. And I have absolutely no idea why this happens. As an example, this link would be (/forum/k5-1-support/topic/create/kunena) on my forum, for whatever reason.

Here is my configuration.
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 16M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : protostar | author: Kyle Ledbetter | version: 1.0 | creationdate: 4/30/2012

Kunena default template details : Crypsis | author: Kunena Team | version: 5.1.4 | creationdate: 2018-09-23

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 5.1.4 | 2018-09-23 [ Enceladus ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: UddeIM 3.9

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None


Any suggestions?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #2 by rich
Replied by rich on topic Link Issue
You have many uncorectly menu items in your main menu. Therefore you get not the correcte links. Links of other menus, which are linked to the forum, must be Menu Item Type = Menu Item Alias.
docs.kunena.org/en/troubleshooting/menu-issues

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #3 by YourFavoriteSpamBot
Replied by YourFavoriteSpamBot on topic Link Issue
Ok thanks. I've tried that.

Here's the new configuration:
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 16M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : protostar | author: Kyle Ledbetter | version: 1.0 | creationdate: 4/30/2012

Kunena default template details : Crypsis | author: Kunena Team | version: 5.1.4 | creationdate: 2018-09-23

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 5.1.4 | 2018-09-23 [ Enceladus ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: UddeIM 3.9

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None


to me, it looks how it should be. anyway, that didn't solve the issue.
what i did was the following:

If you suspect that your main site menu items are wrongly configure (and the Kunena menu is unchanged) then edit these menu items (example: main, top) and change the Menu Item Type to Menu Item Alias.


Yet, the issue persists. Btw. I've noticed something else. Previously, there were links pointing to "index.php/forum/" instead of "index.php/kunena/". The part that is actually appended to the links is the highlighted part (bold).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #4 by rich
Replied by rich on topic Link Issue
Your menu items are ok now. Please empty your caches (Joomla and Browser-cache) and try again.

Yet, the issue persists. Btw. I've noticed something else. Previously, there were links pointing to "index.php/forum/" instead of "index.php/kunena/". The part that is actually appended to the links is the highlighted part (bold).

It shows the word in the address which is entered in the first Kunena menu item "Forum" as alias name (see image).

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #5 by YourFavoriteSpamBot
Replied by YourFavoriteSpamBot on topic Link Issue

rich wrote: Your menu items are ok now. Please empty your caches (Joomla and Browser-cache) and try again.

Yet, the issue persists. Btw. I've noticed something else. Previously, there were links pointing to "index.php/forum/" instead of "index.php/kunena/". The part that is actually appended to the links is the highlighted part (bold).

It shows the word in the address which is entered in the first Kunena menu item "Forum" as alias name (see image).


I am aware of that. That isn't the issue in itself. Let's use the word "[PLACEHOLDER"] as a placeholder for the alias you've assigned in your screenshots above.

When I add a relative link to a forum post, it will append this placeholder to the URL.

Let's take a look at the following example:
We take the relative URL of this post: /forum/k5-1-support/154446-link-issue/reply/204398
We are using the URL BB Code for this.
Now the result when submitted and displayed will be /forum/k5-1-support/154446-link-issue/reply/204398/[PLACEHOLDER] .

And therefore, the link will always be invalid as the resource linked doesn't exist.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #6 by rich
Replied by rich on topic Link Issue

We are using the URL BB Code for this.

1. What happens, if you use the link without bbcode or if you click on a message number? Is the link in principle wrong?
2. Have you menu items in the trash? This can also cause errors.
3. A problem is for me, because I can't see your page.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #7 by YourFavoriteSpamBot
Replied by YourFavoriteSpamBot on topic Link Issue

rich wrote:

We are using the URL BB Code for this.

1. What happens, if you use the link without bbcode or if you click on a message number? Is the link in principle wrong?

A relative link without bbcode won't translate to a clickable link.
Clicking on a message number works.

rich wrote: 2. Have you menu items in the trash? This can also cause errors.

No, there is only one unpublished item. It is the default help entry of the kunena menu. Nothing has been edited.

rich wrote: 3. A problem is for me, because I can't see your page.

Well, i can give you the URL so you could register as a guest if that helps. I'd prefer sending those details privately if possible.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #8 by rich
Replied by rich on topic Link Issue
I'm not sure but I think I found the issue. Is your Joomla installation on the main server page or installed in a extra folder? If you have the installation in a extra folder, you must enter for a relative link the folder name first. Otherwise the relative link does not work.
Must be /foldername/forum/k5-1-support/154446-link-issue/reply/204398

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #9 by YourFavoriteSpamBot
Replied by YourFavoriteSpamBot on topic Link Issue

rich wrote: I'm not sure but I think I found the issue. Is your Joomla installation on the main server page or installed in a extra folder? If you have the installation in a extra folder, you must enter for a relative link the folder name first. Otherwise the relative link does not work.
Must be /foldername/forum/k5-1-support/154446-link-issue/reply/204398


The installation is in the vhosts root directory and not in a folder.
So essentially it is like here.

So the following link _test_link_ is correct here (/forum/k5-1-support/154446-link-issue) whereas on my site it would be /forum/k5-1-support/154446-link-issue/kunena respectively /forum/k5-1-support/154446-link-issue/forum

let me know if you want access to the forum where the issue exists.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #10 by rich
Replied by rich on topic Link Issue

let me know if you want access to the forum where the issue exists.

You can send it to [email protected]*kunena.org (address without star). Please post a link to a topic where is included a relative link in a message.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.525 seconds