×
Blue Eagle 1.5.2 Released (11 Dec 2018)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena Blue Eagle 1.5.2 which is now available for download as a native Joomla extension for Kunena 5.1. This version addresses most of the issues that were discovered in K 1.5.1 and issues discovered during the development stages of K 1.5.2.

× Please Read This First:

This is a community-driven self-help category to ask questions about designing or developing your own Kunena template. Please be aware that there are rules that apply to topics posted in this category:

Do not use this category for:
  • asking questions about how to make simple changes to a template designed by the Kunena project team (use K 3.0 Templates instead);
  • advertising your own template designs.

Topics that do not meet the above guidelines may be removed without notice.

If you are having problems then, for your own benefit, it would save us all a lot of time if you would kindly post your configuration report when you ask for help from this forum. If you do not post your configuration report we will not ask you for it but you will probably not get your problem solved, either.

Solved CSS/JS compression - on=no editor/good layout, off=editor/broken layout

More
2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #1 by lightbulbwebdesign
Hi,

I am using the latest version of Kunena with the raw Helix 3 template (JoomShaper).

If we enable JS and CSS compression, the post editor is empty, no buttons (screenshots attached).

If we disable JS and CSS compression, the editor buttons/toolbar is all there but the top Kunena navigation menu layout is broken.

The config report is below - can anyone possibly advise on a way to have our editor toolbar showing, but also to have the correct Kunena navigation menu layout?

Thanks for any help,

Chris

_________________________

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 100M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : jsn_neon_pro | author: JoomlaShine.com | version: 3.0.3 | creationdate: 09/08/2014

Kunena default template details : Crypsis | author: Kunena Team | version: 5.1.4 | creationdate: 2018-09-23

Kunena template params:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Kunena version detailed: Kunena 5.1.4 | 2018-09-23 [ Enceladus ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3 | JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 | JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

Modules: Kunena Latest 5.1.1 | Kunena Stats 5.1.1

Attachments:
Last edit: 2 months 1 week ago by lightbulbwebdesign.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 1 week ago #2 by lightbulbwebdesign
Ok, there is still an issue with using JS and CSS compression within the Joomla template, however this thread resolved it (leaving all compression off which is a pain for site load speed...):

www.kunena.org/forum/k5-1-support-archiv...gs-are-broken#204320

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 1 week ago #3 by rich
Yes, it's a known issue, if you use the compression with this Joomla template. It will created wrong links to the editor symbols.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 1 week ago #4 by lightbulbwebdesign
Ahh thanks for the reply - with it 'working', if anyone clicks the emoticon or link editor buttons, it just greys out the whole screen with nothing to do but refresh the page...is that a known issue too?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 5 days ago #5 by rich
That's an issue when the modal background the functions overlaid. It is rare error, but with some Joomla templates it can happen.
Here is a topic with this problem: www.kunena.org/forum/general-questions-a...le-in-editor?start=0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.119 seconds