×
Kunena 5.1.14 Released - Security release (13 Aug 2019)

The Kunena team is proud to announce the arrival of Kunena 5.1.14 [K5.1.14] which is now available for download as a native Joomla extension for Joomla 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.1 and issues discovered during the development stages of K 5.1.14. This update fixed 1 security issue.

Question Errors after update to 5.1

More
1 year 4 months ago - 1 year 4 months ago #1 by loic
Hello,

Since update to 5.1 i have 2 problems :

- this error on my site homepage « Call to undefined method KunenaForumTopic::
(SOLVED : seams to be caused by Easy social Kunena plugin... i’ll call them and see if they can upgrade)

- categories and topics links have changed !! error 404 !!
From : /forums/21-la-terrasse/52558-petit-questionnaire-sur-la-randonnee-et-l-ecotourisme
To : /recherche-equipier-randonnee-trek/21-la-terrasse/52558-petit-questionnaire-sur-la-randonnee-et-l-ecotourisme

Old url are ok if you know them... but in the forums now that is the new ones witch appear and cause errors...

« Forums » is alias for Kunena index menu
« recherche-equipier-randonnee-trek » is alias for Kunena new message menu

I have ran diagnostic and repaired problems
I have checked and rebuilded Kunena menu and it’s ok « forums » is still the main Kunena menu item
I have disabled plugins (easysocial...)

Without sucess
Can someone help me solving this ??

Thanks in advance

Loïc


This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 512M | Max file upload: 128M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : yoo_avenue | author: YOOtheme | version: 1.0.12 | creationdate: June 2014

Kunena default template details : Crypsis | author: Kunena Team | version: 5.1.0 | creationdate: 2018-05-13

Kunena template params:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Kunena version detailed: Kunena 5.1.0 | 2018-05-13 [ Ariel ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 5.1.0

Modules: None

Last edit: 1 year 4 months ago by loic. Reason: 1st error solved

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #2 by 810
Replied by 810 on topic Errors after update to 5.1
1) That function has been removed on k5.0. You need to update components that use any kind of kunena integration
2) for me www.rando-trekking.com/forums/21-la-terr...nee-et-l-ecotourisme is showing correctly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago - 1 year 4 months ago #3 by loic
Replied by loic on topic Errors after update to 5.1
Thanks for 1/ i’ll ask easysocial dev even if i was previously used it in 5.0.14 with sucess. I have disabled their app and it’s working. So something new with 5.1 they’ll have to deal with...

For 2/
Old url are ok if you know them... or access from google or any previous know url
BUT in the forums now that is the new ones witch appear and cause errors...

Go to a category
Ex : www.rando-trekking.com/forums/6-randonnee-alpes-sud-est
And clic any subcat or topic and see the new url...
Last edit: 1 year 4 months ago by loic.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #4 by loic
Replied by loic on topic Errors after update to 5.1
Hello,

Still have the error :

Of course if You access with « old url » it’s ok.... Only if you know them... or access from google or any previous know url
BUT in the forums pages (category, index, ...) it is the new (wrong) urls witch appear and cause 404 errors...

Ex : go to a category
Ex : www.rando-trekking.com/forums/6-randonnee-alpes-sud-est
And clic any subcat or topic and see the new url... 404 ERROR

Can someone help on that ??
Loïc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #5 by 810
Replied by 810 on topic Errors after update to 5.1
i think you use the wrong menu items.

You should set "Forums" as system menu alias. and point it to the kunenamenu-forum item. Then it should work again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago - 1 year 3 months ago #6 by loic
Replied by loic on topic Errors after update to 5.1

810 wrote: i think you use the wrong menu items.
You should set "Forums" as system menu alias. and point it to the kunenamenu-forum item. Then it should work again.


YES, it is done Like this but it doen’t work... (or maybe i do not understand well what you say)

Am i the only one with this problem ?
What can i do ??

Loïc


Because i can’t leave the forum with 404 on a live site, i have downgrade to 5.0.14 and now url are good again...

Loïc
Attachments:
Last edit: 1 year 3 months ago by loic.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #7 by allenjj
Replied by allenjj on topic Errors after update to 5.1
After updating I am getting the following error at the top of the template where the kunena menu normally resides. Any thoughts?

Rendering Error in layout Widget/Menu: Unsupported operand types. Please enable debug mode for more information

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #8 by cheshirealan
So why would a working setup under 5.0.14 be Ok but same setup under 5.1 give 404 errors?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #9 by 810
Replied by 810 on topic Errors after update to 5.1
@allenjj please create a new topic. for each issue.

@cheshirealan we have now added the correct itemid's to the pages. This fixes that you don't see the menu's.

But the correct way is to use System aliases on main menu, then select the item from kunenmenu.
If you want to have a custom kunena page. then you can create a menu item on kunenamenu, but not under Forum order.
Then you can create a system alias on the mainmenu to select the new menu item on kunenamenu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #10 by cheshirealan
Sorry, I am confused. Its when I click on an individual post that I get a 404 error, not a menu item?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.111 seconds