×
Kunena 6.0.6 & Kunena 5.2.13 & blue eagle5 1.6.8 released as security release (28 Nov 2022)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 6.0.6 [K 6.0.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 4.2.x. This is a security release.

Solved Some editor buttons not working

More
2 years 10 months ago #1 by straetch
In the BBcode editor all icons from Bold to Confidential can be activated.
The rightmost icons (Image link, Link, Map and Emoticons) do not activate when clicked.
Below the configuration.

This message contains confidential information

Database collation check: ✔ The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 50 seconds | Max execution memory: 536870912 | Max file upload: 96M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : beez_20 | author: Angie Radtke | version: 2.5.0 | creationdate: 25 November 2009

Kunena default template details : Blue Eagle5 | author: Kunena Team | version: 1.5.2 | creationdate: 2018-12-11

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 5.1.15 | 2019-10-27 [ Oberon ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 10 months ago #2 by rich
There are a conflict with your script library from
https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.2/jquery.min.js
When I block this script all buttons work.
Your version seems out of date.
developers.google.com/speed/libraries#jquery
code.jquery.com/jquery/
The following user(s) said Thank You: straetch

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 10 months ago #3 by straetch
I found the culprit extension and contacted the author.
Now it works.
Thanks a lot.
I just wonder how you could find this, not having access to my site.
(you see: I am not an expert).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 10 months ago - 2 years 10 months ago #4 by rich
The configuration report contains the page address (which can see only our mods or admins).
Go to your forum and then press F12 on your keyboard. It opens your browser tool, choose the tab Network and refresh your page. Now you see a list of your scripts and css files. When the list contains a script where you think it can cause a conflict, block it with the browser tool and refresh the page again. The page loads now without this script in your browser and you see if the error is gone or not.

I just wonder how you could find this, not having access to my site.

Your page is configured so that guests have write access. Therefore I could see the editor buttons.
Last edit: 2 years 10 months ago by rich.
The following user(s) said Thank You: straetch

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 10 months ago #5 by straetch
Wow, thank you very much for the explanation!
I reproduced the problem on my test site, followed your directions and found the culprit after some searching. Great.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.330 seconds