×
Kunena 5.2 Beta 1 Released (24 Sep 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public beta release of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 B1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

Solved Forum Link does not work after update to Kunena 5.1.

More
2 years 5 months ago #1 by mibert
Hi there,

after updating to K5.1. I realized that the Forum Index Link does not work anymore.


It links to www.mysite.de/index.php?Itemid=940 which returns a 404 Error.

Anyone is facing same issue and have a solution?

Thanks in advance for your advise.

Best regards

Michael
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #2 by rich

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #3 by mibert
Sorry, here you go:
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 600 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 64M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : yoo_nano3 | author: YOOtheme | version: 1.0.16 | creationdate: May 2015

Kunena default template details : Blue Eagle5 | author: Kunena Team | version: 1.0.5 | creationdate: 2018-02-11

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 5.1.0 | 2018-05-13 [ Ariel ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: CommunityBuilder 2.1.4 | UddeIM 4.0

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 5.1.0 | Content - Kunena Discuss 5.1.0

Modules: Kunena Latest 5.1.0 | Kunena Stats 5.1.0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #4 by rich
This is a wrong menu item.
89 Mitgliederforum newmain view=category&catid=504 gemeinschaft-alle-fuer-einen-einer-fuer-alle57/mitgliederbereich21/mitgliederforum-mitglieder-bereich-89

Please make following:
1. Create in the Kunena menu a menu item "Menu Item Type = Show Category" and select the category which is selected in your wrong menu item. (If you no want to show this tab in the forum, then choose on tab Link Type "Display in Menu = No")
2. Change the wrong menu item in newmain to Menu Item Alias ( see image here ).

Then empty the chache and test your forum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #5 by mibert
Hi Rich,

thanks for the kind advise.
I have tried, but it did not solve the problem.

You may have a look at below link:

This message contains confidential information


If you click in "Forum Startseite", you will end up at a 404 page.

Best regards

Michael

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #6 by rich
You have still wrong menu items which are not listed in your configuration report. Are the menu items with the itemid 940 and itemid 902. The forum will called via this wrong menu items, therefore the error.
This link you have posted. The itemid is wrong (red).
yourwebsite/index.php?option=com_kunena&view=topic&catid=7&id=77227&Itemid=902&limitstart=80#108687

Click on your posted link and change in the browser address the itemid (blue) and you see the tabs and also the breadcrumbs are correct.
yourwebsite/index.php?option=com_kunena&view=topic&catid=7&id=77227&Itemid=2592&limitstart=80#108687

You must repair this menu items. Links of other menus, which are linked to the forum, must be Menu Item Type = Menu Item Alias

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #7 by mibert
Hi Rich,
thanks for the hint.
In fact Menu Item 902 was directing to the wrong and old Forum Menu Alias.
After directing it to the correct one, all is working again no problem.

Best regards and have a great day

Michael

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.332 seconds