×
Blue Eagle (1.5.0) for K5.1 is released (20 Jul 2018)

Please update the Kunena Blue Eagle to 1.5.0 if you use Kunena 5.1.
We made several bug fixes and improvements. Also Blue Eagle has now all the features from Crypsis.
Download: www.kunena.org/download/templates/category/blue-eagle-5

Solved Notice Cannot save topic: Subject is empty! (Kunena 5.0.13)

More
7 months 1 week ago - 7 months 1 week ago #1 by lightbulbwebdesign
Hi,

We have a busy forum which we believe after the 5.0.12 update, is causing frequent errors as follows:

Start a new post.

Submit it and get shown:

Notice
Cannot save topic: Subject is empty!

Message
Your message has been successfully posted.

As per attached screen shot.

I cannot see any errors in Kunena logs or Joomla to say why, we have changed no forum config etc.

Can anyone help? I can't find any cause for this. If I check the Tools part of Kunena, I see:

topicMissingMessages TEST FAILED 1 issues
userReadOrphaned TEST FAILED 1 issues

If I choose to Delete broken items, it restores my missing topics but also seems to restore any deleted topics from the past few weeks too (only ones affected by this issue), but doesn't help us work out what is causing the issue.

Joomla 3.8.3

Thanks,

Chris
Attachments:
Last edit: 7 months 1 week ago by lightbulbwebdesign.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #2 by lightbulbwebdesign
Any ideas all? We're still stuck with this problem and cannot find a solution.

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #3 by rich
We needs more informations. Please create a configuration report: docs.kunena.org/en/faq/configuration-report
What have you entered as subject, or is it a reply? What is the content in the message?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #4 by lightbulbwebdesign
Thanks Rich, here it is:

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 20M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : jsn_neon_pro | author: JoomlaShine.com | version: 3.0.3 | creationdate: 09/08/2014

Kunena default template details : Crypsis | author: Kunena Team | version: 5.0.13 | creationdate: 2017-12-31

Kunena template params:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Kunena version detailed: Kunena 5.0.13 | 2017-12-31 [ Meerkat ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3 | JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 | JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

Modules: Kunena Latest 5.0.3 | Kunena Stats 5.0.3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #5 by lightbulbwebdesign
It is currently letting me post topics - all I did was amend the php version on the hosting server to 7.1 instead of 7.0 - nothing else has changed today, I've made three new topics without issue, I'll keep checking.

However, when ticking the subscription box on the topic, I did get this error:
Cannot save user topic: Topic 0 doesn't exist!
If you spot anything anywhere it would be much appreciated :)
Thanks,
Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #6 by rich
Please check your page on outdated extensions. You have plugins, which are many years obsolete. Maybe therefore occur your problem.
  • JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3;
  • JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3; and
  • JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #7 by lightbulbwebdesign
Hi,

How do I update these? They are disabled anyhow, but they appear to be ones supplied with Kunena yet they have not been updated during any Kunena updates?

Thanks,

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago - 7 months 1 week ago #8 by lightbulbwebdesign
I checked another site I use Kunena on and it had the newer versions of these plugins - I tried to do a manual package upload of the latest Kunena download but it failed with:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ') GROUP BY c2.`id`) AS c2 ON c2.newId = c.`id` SET `published` = c2.newPublished' at line 6
Package Update: There was an error installing an extension: com_kunena_v5.0.13.zip

Is this a database issue?

However, plugin versions have been updated now.

Chris
Last edit: 7 months 1 week ago by lightbulbwebdesign.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #9 by 810
i think a other plugin is broken, not kunena. Is see on your error message: newPublished but kunena hasn't code any code with this. see: github.com/Kunena/Kunena-Forum/search?ut...q=newPublished&type=

please check or disable other joomla plugins that you have installed outside the basic joomla plugins.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 months 1 week ago #10 by lightbulbwebdesign
Thanks, the posting issue has so far been resolved once I did the manual Kunena install :)

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.157 seconds