×
Kunena 5.1.14 Released - Security release (13 Aug 2019)

The Kunena team is proud to announce the arrival of Kunena 5.1.14 [K5.1.14] which is now available for download as a native Joomla extension for Joomla 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.1 and issues discovered during the development stages of K 5.1.14. This update fixed 1 security issue.

Solved Can't create a new topic & post

More
3 years 5 months ago - 3 years 5 months ago #1 by jplamp
I just upgraded Kunena from 2.0 to 4.0 on a Joomla 2.5 site. We are planning to upgrade Joomla to 3.4 after we get all the bugs worked out in the upgraded components.

The first thing I found is that when I tried to create a new topic and new post, I wrote my post, hit Submit, and got a blank page with "BCC" in plain text at the top. Nothing else.

Edit: The weird thing is, when I go back to the main Kunena page with the topic list, my new topic and post are there, and show up just fine!

What could be causing this, and how can I fix it?

Here is my configuration:

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 800M | Max file upload: 300M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : siteground-j16-47 | author: SiteGround | version: 2.5/3.0 | creationdate: 5 Jun 2012

Kunena default template details : Blue Eagle | author: Kunena Team | version: 4.0.10 | creationdate: 2016-02-18

Kunena version detailed: Kunena 4.0.10 | 2016-02-18 [ Villavicencio ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: CommunityBuilder 2.0.14 | UddeIM 3.2

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 3.1.2 | Content - Kunena Discuss 2.0.4

Modules: Kunena Latest 3.1.2.1 | Kunena Stats 3.1.2 | Kunena Login 3.1.2 | Kunena Search 3.1.2


Kunena 4.0.11, Joomla 3.5.1, CB 2.0.14, DOCman 2.1.5, uddeIM 3.8
Last edit: 3 years 5 months ago by jplamp.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #2 by rich
Your extensions uddeim and Kunena discuss are out of date. Please upgrade this extensions. If that doesn't help, try also with the Joomla default template Beez 20.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #3 by jplamp
Thank you! We are upgrading the components that won't work with J 3.4, before upgrading Joomla. I am going to uninstall uddeIM and reinstall it after the Joomla upgrade. Kunena Discuss we don't really need, so I will remove it.

If that doesn't solve the problem, I will post back here. Thanks again.

Kunena 4.0.11, Joomla 3.5.1, CB 2.0.14, DOCman 2.1.5, uddeIM 3.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago - 3 years 4 months ago #4 by jplamp
I installed the newest uddeIM and removed Kunena Discuss, but still getting the same problem. Here is my currect configuration. Tried Beez 2 but that didn't help; went back to Beez 3.

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 800M | Max file upload: 300M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : beez3 | author: Angie Radtke | version: 3.1.0 | creationdate: 25 November 2009

Kunena default template details : Blue Eagle | author: Kunena Team | version: 4.0.11 | creationdate: 2016-06-05

Kunena version detailed: Kunena 4.0.11 | 2016-06-05 [ Barcelona ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: CommunityBuilder 2.0.14 | UddeIM 3.8

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 3.1.2

Modules: Kunena Latest 3.1.2.1 | Kunena Stats 3.1.2 | Kunena Login 3.1.2 | Kunena Search 3.1.2


Kunena 4.0.11, Joomla 3.5.1, CB 2.0.14, DOCman 2.1.5, uddeIM 3.8
Last edit: 3 years 4 months ago by jplamp.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #5 by 810
Replied by 810 on topic Can't create a new topic & post
try to recount, on the backend - kunena - tools - recount

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #6 by jplamp
Thank you for the quick reply. I did as you instructed, but it didn't work. Still getting the same results - a blank page that just says "BCC" in the top left corner.

Here are a couple more clues that may help. The posts I am writing are saved and in the topic when I go back 2 pages to the topic page. So Kunena is accepting the new post. It just isn't taking me back to the topic page after I click "submit".

Also, it doesn't behave this way when I edit an existing post. If I edit a post and click "submit", it goes right back to the topic page, with my edit showing, just as it should.

Kunena 4.0.11, Joomla 3.5.1, CB 2.0.14, DOCman 2.1.5, uddeIM 3.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #7 by 810
Replied by 810 on topic Can't create a new topic & post
try to load the error log on your hosting. There you will see the real isues.
The following user(s) said Thank You: jplamp

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #8 by jplamp
Thanks for the tip. The error log showed a problem with the way our mail was set up. Kunena was trying to send emails to the superadmin and to subscribed members, and that was the problem. I fixed the mail issues, and now it works fine.

Kunena 4.0.11, Joomla 3.5.1, CB 2.0.14, DOCman 2.1.5, uddeIM 3.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.127 seconds