×
Blue Eagle (1.5.0) for K5.1 is released (20 Jul 2018)

Please update the Kunena Blue Eagle to 1.5.0 if you use Kunena 5.1.
We made several bug fixes and improvements. Also Blue Eagle has now all the features from Crypsis.
Download: www.kunena.org/download/templates/category/blue-eagle-5

× If you are having problems then, for your own benefit, it would save us all a lot of time if you would kindly post your configuration report when you ask for help from this forum. If you do not post your configuration report we will not ask you for it but you will probably not get your problem solved, either.

Question Deleted Joomla user accounts appear in Kunena with wrong avatar

More
4 years 3 months ago #1 by Frizzo
I have a weird issue where I have users that have been deleted in either Joomla or Jomsocial user managers but their posts still show up in Kunena.

The problem is, their profile pic that shows is the profile pic of the current user viewing the thread. So if I was viewing the thread it would show my profile pic on their posts.

Any ideas what is going on here and how to fix?

I have tried the Kunena Tools to remove deleted members but that does not fix it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago - 4 years 3 months ago #2 by sozzled
Kunena does not have the ability to delete users. If you delete users with the Joomla User Manager then you may problems if those accounts had posted messages on the forum. We do not recommend deleting user accounts for that reason.

Frizzo wrote: I have tried the Kunena Tools to remove deleted members but that does not fix it.

Which "Kunena Tools" did you use? Have you tried using the Kunena Synchronise Users feature in the backend?
Last edit: 4 years 3 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #3 by Frizzo
Yes I tried the Synchronise users feature. Seems kind of odd I can't delete users as this is a necessary thing especially when using Jomsocial as members often delete their profiles and don't want to still be shown on the site. What can I do? Members are freaking out that their profile pic is appearing on other members posts.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago - 4 years 2 months ago #4 by sozzled
I do not know anything about deleting users with JomSocial. Maybe someone else knows about this. I do not know what happens if you use the Kunena User Manager to delete users. When I delete user accounts I use the Joomla User Manager. If I delete a user account I then use the Kunena Synchronise Users tool (check all three checkboxes as shown in the following screenshot):



Is that what you did?

When you wrote that your users are "freaking out", it might help if you are a little quicker to reply to the topics that you write on the forum. We are trying out best to help you but it really would help a lot if we understood what you were talking about. Did you read advice printed at the top of this page?
Attachments:
Last edit: 4 years 2 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #5 by Frizzo
Yes I have done that in Kunena Tools, weird thing is if I do all three and sync it says it deletes 174 users, then I click the recalculate statistics. After that do the sync with all three selected and it says it deletes 174 users again.

Here is the config report:

This message contains confidential information

Database collation check: hwl3_kunena_pratings have wrong collation of type latin1_swedish_ci on field users_ip hwl3_kunena_pratings have wrong collation of type latin1_swedish_ci on field option

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 9000 seconds | Max execution memory: 1024M | Max file upload: 1024M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Joomla default template details : jsn_metro_pro | author: JoomlaShine.com | version: 2.0.2 | creationdate: Unknown

Kunena default template details : NTS KPraxis | author: Nice Theme Store | version: 3.5.0 | creationdate: 2013-12-24

Kunena version detailed: Kunena 3.0.5 | 2014-03-09 [ Invecchiato ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: Jomsocial 3.2.0.5

Third-party SEF components: None

Plugins: Search - Kunena Search 3.0.1 | JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3 | JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 | JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

Modules: Kunena Latest 3.0.1 | Kunena Stats 3.0.1 | Kunena Search 3.0.1

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #6 by sozzled
Thank you for your configuration report. It helps if you do this without prompting.

It sounds to me like you have some problems with your database tables but the very first things I would suggest that you do are

1) Uninistall the plugins JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3, JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3, JomSocial - Kunena Groups 2.0.3. These things do not work woth K 3.0.5. We have written about these things many times in this forum. See To what extent does K 3.0 support Jomsocial if you want to know more.

2) Fix up the collaton for the tables shown in red in your configuration report.

3) Discuss your problems with the author of the NTS KPraxis template that you are using or, if you would like to try it, use the K 3.0.5 Blue Eagle template instead. We do not answer questions about problems that people have with Kunena templates written by third-party developers.

If you continue to have problems, please post your updated configration report after you have made the changes that I have suggested here. Thank you and good luck.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #7 by sozzled
I think I know why this happens.

The problem is caused if you delete a user who has posted messages on the forum.

If you delete the user account, you cannot remove the Kunena account unless you also permanently delete all messages posted by the user.

In your case you have 174 users who have posted messages on your forum and you deleted their Joomla accounts but you did not delete the messages they posted. This means that those messages look like they've been posted by guests.

You need to find the messages, permanently delete them and then perform the Synchronise Users precedure.

I hope this helps.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 1 month ago #8 by hazael
This same problem applies to all posts written by Guests!

look at my example: www.kunena.org/forum/k-3-0-general-quest...s-in-posts-of-guests

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #9 by xamire
I know how to fix this for the main avatar, but not the thumbnail (can't figure out which file to add it to) Please someone help with this matter!!!!

On line 24 in:

/components/com_kunena/template/blue_eagle/html/topic/default_profile_vertical.php


::::::::::::::Find this line::::::::::::
<span class="kavatar"><?php echo $this->profile->getLink( $avatar ); ?></span>

:::::::::::::::Change it to:::::::::::::
<?php if (strpos($this->profile->getLink( $avatar ), 'kwho-user')) : ?>
<span class="kavatar"><?php echo $this->profile->getLink( $avatar ); ?></span>
<?php elseif (strpos($this->profile->getLink( $avatar ), 'kwho-guest')) : ?>
<span class="kavatar"><img src="/images/profiletype/guest.png" alt="guest"></span>
<?php endif ;?>
The following user(s) said Thank You: xristo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 11 months ago - 2 years 11 months ago #10 by xristo
I'm having this problem with the thumbnails but not relating to deleted users, rather a migrated Joomla 1.5 site to a joomla 3. I've also begun using a new template called NTS KArgo vs Blue Eagle but don't feel it's related to template in Kunena.

I've followed the steps mentioned above regarding user sync, but no luck.

Is there not a method of deleting all user avatars and associated thumbs? I'd hate to do that but feel the default avatar is better than an incorrect avatar.

@Xamire did you ever find a soltion?
Last edit: 2 years 11 months ago by xristo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.185 seconds