×
Kunena 5.2 RC 1 Released (Yesterday)

The Kunena team is thrilled to announce the first public release candidate of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 RC1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

× This section is for questions directly related to the procedure for installing Kunena for the first time or upgrading from an older version of Kunena.

Use this category:
  • to ask how to install or upgrade; or
  • if you encountered problems during the installation or upgrade procedure.

Use a different category to ask questions about problems that you may be having after you successfully installed or upgraded the currently supported version. If you are unsure what is the current supported version of Kunena, please go to the download page.

Question Fresh install from 5.1.15

More
8 months 2 weeks ago #1 by carleo
Hello All,
First sorry if my english is uncorrect i'm french

I made a fresh install from
Joomla 3.9.15
Php 7.4.2
IIS 10 Express
Mysql Workbench 8 CE

www.obt.myddns.me

All plugin and components seems to be installed (compare from an other old website)
All table seems to be created (compare from an other old website)

But i'm stuck on the Error on Kunena Installation message en progression bar with no more details

Closing this message return me on joomla backend
When i try to acess kunena from component menu i get the install error message again
On the main joomla backend i get the Extension message " Please complete the Kunena installation"

When i try to acess kunen from the front menu, i get "Forum is offline"

Maybe you can light me on this issue

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #2 by rich
Replied by rich on topic Fresh install from 5.1.15
Have been created all Kunena tables in the database?
Please try to install Kunena 4.0.12 first, then upgrade to the current version.
Maybe you must remove already existing *_kunena_tables previously.
Download unena 4.0.12 here: github.com/Kunena/Kunena-Forum/releases/tag/4.0.12
Probably you get errors during the installation (Kunena 4.0.12 is not written for Joomla 3.x) and therefore ignore these errors. When this installation is ready, then install Kunena 5.1 over it.
I hope it works.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #3 by carleo
Replied by carleo on topic Fresh install from 5.1.15
I try this and i inform you

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #4 by carleo
Replied by carleo on topic Fresh install from 5.1.15
Sadly its failed also but this time i have an information. The install failed at kunena_users_categories

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #5 by rich
Replied by rich on topic Fresh install from 5.1.15
It seems something prevents to create the tables. I've added an attachment with all (empty) Kunena tables. So you can check which tables are missed and, if necessary, to create.
I don't know your SQL knowledge, but when all this tables in your database exist, it should be possible to install Kunena.
(In principle it could also work, if you import this file in your database and adjust the prefixes.) Try it on a test page first.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #6 by carleo
Replied by carleo on topic Fresh install from 5.1.15
Hello
i push all the table on my database, but still the same result
Maybe i have a clue on this issue. Windows 10 lock the folder usage to read only. Not files but only the folder. May be the installer try to rename a folder and its is locked by windows security

I will try to overpass this, and i'll inform you

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 2 weeks ago #7 by rich
Replied by rich on topic Fresh install from 5.1.15
Here you can see the needed requirements and folder structures of Kunena.
docs.kunena.org/en/basics/requirements
docs.kunena.org/en/basics/folder-structure

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #8 by carleo
Replied by carleo on topic Fresh install from 5.1.15
Hello, finally i found the error
At the end of the installation, on my system, the installer was unable to delete the "X:\inetpub\wwwroot\mywebsite\administrator\components\com_kunena\install.php" file
Deleting it solved the problem
I have no explanation of the issue. Windows10 System put all new file directly in read only mode. The fresh install files of kunena are directly locked
The following user(s) said Thank You: rich

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #9 by rich
Replied by rich on topic Fresh install from 5.1.15
Thank you for your feedback. It may also help other users with this problem.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.126 seconds