×
K5.1.1 is released (10 Jun 2018)

The Kunena team is pleased to announce Kunena 5.1.1 [K 5.1.1].
Please read the blog post for information:

× This section is for questions directly related to the procedure for installing Kunena for the first time or upgrading from an older version of Kunena.

Use this category:
  • to ask how to install or upgrade; or
  • if you encountered problems during the installation or upgrade procedure.

Use a different category to ask questions about problems that you may be having after you successfully installed or upgraded the currently supported version. If you are unsure what is the current supported version of Kunena, please go to the download page.

Solved Installation failed

More
1 year 4 months ago #1 by Theorim
Installation failed was created by Theorim
Hello,

I just updatet my virtual Linux Server to ubuntu14.04 an installed joomla Version 3.6.5

When I try to Install the Kunena package via "Install from Web", I get the following error messages:

Warning

Failed deleting access.php
Failed deleting index.html
Failed deleting en-GB.com_kunena.tpl_blue_eagle.ini
Copy failed: /var/www/html/joomla/tmp/install_5891c86ff36e2/packages/install_5891c8703f995/site/attachment.php to /var/www/html/joomla/components/com_kunena/attachment.php
JInstaller: :Install: Failed to copy file /var/www/html/joomla/tmp/install_5891c86ff36e2/packages/install_5891c8703f995/site/attachment.php to /var/www/html/joomla/components/com_kunena/attachment.php
Component Update: Failed to copy site files.
Package Install: There was an error installing an extension: com_kunena_v5.0.6.1.zip

I have no warnings on my System and all folder permissions are on Status "writeable".

What can I do? Which additional information are needed?

Thanks in advance
Theorim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #2 by 810
Replied by 810 on topic Installation failed
Ok,

try to clean backend cache from joomla. then try to install it again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago - 1 year 4 months ago #3 by Theorim
Replied by Theorim on topic Installation failed
I cleaned the cache (System -> Clear Cache) and tried it again.

I've tested this two times and get the same error
Last edit: 1 year 4 months ago by Theorim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #4 by 810
Replied by 810 on topic Installation failed
What you can try, with admin tools, is to set the correct permissions, maybe a sub dir has the wrong permission.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #5 by Theorim
Replied by Theorim on topic Installation failed
With other plugins I have no issues.

Can you maybe give me a hint which folder oder subfolder can cause this problem?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #6 by 810
Replied by 810 on topic Installation failed
components/com_kunena

but the easiest way is to use the admin tools component.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 4 months ago #7 by Theorim
Replied by Theorim on topic Installation failed
Obviously there was an installation failure on Joomla.

I reinitialized Joomla and then the installation of Kunena was successful.

Thank you for your help

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.104 seconds