×
Kunena 5.1.6.1 Released - Security Release (09 Nov 2018)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 5.1.6 [K 5.1.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.1 and issues discovered during the development stages of K 5.1. This is a Security release.

K5.1.6.1 is a install update.

× Topics must relate to a currently supported version of Kunena. If you are unsure what is the current supported version of Kunena, please go to the download page.

If you are having problems then, for your own benefit, it would save us all a lot of time if you would kindly post your configuration report when you ask for help from this forum. If you do not post your configuration report we will not ask you for it but you will probably not get your problem solved, either.

Question Kunena attachments creating internal 404 requests

More
1 month 2 weeks ago #1 by larbut
I've had this problem for a while, that pages with many attachments are very slow to load.
I contacted my server provider which did extensive testing and concluded with the following email to me. (see quote below)

They tested this page, (and several others): tamiyabase.com/forum/31-modern-tamiya-or...4132-ta-05-vdf-build

All pages with more than average qty attachments, seem very slow, and sometimes fail to load.

My service provider asks two questions in the below text:
A) why it is connecting to itself, and B) Why it has the domain as part of the requests for images.

Please feel free to elaborate in general on their findings.

I hope you can help determining why this very slow page loads occurs.

Thanks,
Lars

Hello,

While there were millions of sessions I found this was not in fact the problem. All of the outbound connections your site is making to itself appear to be 404 errors, which means all of those 30 connections also have to hit PHP and be served by joomla.

I temporarily modified the servers hosts file to bypass cloudflare so I could tell when the server was connecting to itself instead of connections coming from the outside. Here is the list of requests your site makes to itself when I hit tamiyabase.com/forum/31-modern-tamiya-or...4132-ta-05-vdf-build just once:

209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:42 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/3322/20170524_184755.jpg HTTP/1.0" 404 18164 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:43 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/2953/rps20170526_210014.jpg HTTP/1.0" 404 18168 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:43 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/2953/rps20170526_210043.jpg HTTP/1.0" 404 18168 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:43 -0500] "GET /images/joodb/db10/9415684.jpg HTTP/1.0" 404 18121 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:43 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/3322/20170529_160231.jpg HTTP/1.0" 404 18164 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:44 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/3322/20170529_161206.jpg HTTP/1.0" 404 18164 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:44 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/3322/20170529_163045.jpg HTTP/1.0" 404 18164 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:44 -0500] "GET /images/joodb/db10/9805899.jpg HTTP/1.0" 404 18133 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:44 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/3322/20170529_163051.jpg HTTP/1.0" 404 18164 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:47 -0500] "GET /images/joodb/db10/9804695.jpg HTTP/1.0" 404 18121 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:49 -0500] "GET /images/joodb/db10/9415693.jpg HTTP/1.0" 404 18121 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:54 -0500] "GET /images/joodb/db10/R-parts.jpg HTTP/1.0" 404 18122 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:54 -0500] "GET /images/joodb/db10/9415844.jpg HTTP/1.0" 200 10620 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:56 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3175sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:57 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3176sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:57 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3177sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:57 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3178sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:58 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3179sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:58 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3180sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:58 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3181sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:59 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3182sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:59 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3189sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:18:59 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3218sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:00 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3197sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:00 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3198sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:00 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3200sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:01 -0500] "GET /images/joodb/db10/9415846.jpg HTTP/1.0" 404 18121 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:01 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3199sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:01 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3201sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:02 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3202sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:02 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3203sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:02 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3205sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:03 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3206sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:03 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3207sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:03 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3208sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"
209.188.84.224 - - [07/Sep/2018:19:19:04 -0500] "GET /https://tamiyabase.com/media/kunena/attachments/7187/IMG_3209sm.jpg HTTP/1.0" 404 18160 "-" "-"

If you look at those, the requests are for /https://, so the requests are effectively for:

tamiyabase.com/https://tamiyabase.com/me.../20170529_163045.jpg
It makes sense that they give 404 errors as a result. There is something misconfigured in your sites code to be requesting the site in that nested way, besides that it is connecting to itself repeatedly in this way to begin with.

I recommend having a developer investigate the site further to determine A) why it is connecting to itself, and B) Why it has the domain as part of the requests for images.


My configuration:
This message contains confidential information

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 6 days ago #2 by larbut
Anybody who can assist with this problem?
-Lars

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.118 seconds