×
Kunena 5.2 RC 1 Released (25 Oct 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public release candidate of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 RC1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

× Topics must relate to a currently supported version of Kunena. If you are unsure what is the current supported version of Kunena, please go to the download page.

If you are having problems then, for your own benefit, it would save us all a lot of time if you would kindly post your configuration report when you ask for help from this forum. If you do not post your configuration report we will not ask you for it but you will probably not get your problem solved, either.

Question bbcode menue not visible on edit (menue symbols)

More
2 years 11 months ago - 2 years 11 months ago #1 by jjanarnava
Hallo Community,

after a fresh installation I do not get the bbcode menue above the "Edit" field.



I could not find any entry to enable or disable this menue so far... any suggestions? Thank you!

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 16M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : Tx_Appy | author: ThemeXpert.com | version: 1.0 | creationdate: 01/02/2014

Kunena default template details : JF Simone | author: JoomForest.com | version: 1.0 | creationdate: 20.05.17

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 5.1.0-BETA1 | 2017-10-05 [ Avalanche ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: CommunityBuilder 2.1.3

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

Attachments:
Last edit: 2 years 11 months ago by jjanarnava.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #2 by rich
Maybe is there a conflict with a script. But you're using a Kunena template, which I don't know. Maybe is there a conflict with a script. But you're using a Kunena template, which I don't know. Please try it with Crypsis, maybe so we can to localize the problem.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #3 by jjanarnava
Thank you for your response! You are right, with your template the menue it is there but the tabs are missing, just the rest of the forum does not look like supposed... The other template is JFSimone from JoomForest.com.

Is it a matter of the template design then?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 11 months ago - 2 years 11 months ago #4 by rich

Thank you for your response! You are right, with your template the menue it is there but the tabs are missing

You have two wrong menu items:
"Benutzer Forum" and "User Forum" in both main menus. This men items must be Menu Item Type = Menu Item Alias ( see here ).

Is it a matter of the template design then?

I've visited JoomForest.com and noticed, the last update of this template is long time ago. There was many changes in Joomla as well Kunena. Maybe the template JFSimone need only a upgrade. But that should not be the importantest way at the moment.
First should the forum work correctly with the default template. Afterwards you can test and customize your own template. Otherwise you never know, is the issue in Kunena or in your template.

You should also report this at JoomForest. Errors will normally fixed if they know about them.
Last edit: 2 years 11 months ago by rich.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 1.035 seconds