×
Kunena 5.2.6 released and Blue eagle 1.6.6 released (25 Jul 2021)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 5.2.6 [K 5.2.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.2 and issues discovered during the development stages of K 5.2.6

Important Spam in Nederland

More
10 years 7 months ago #1 by 810
Spam in Nederland was created by 810
(bron: tweakers.net)

Rechter veroordeelt spammer voor schenden forumregels

Een spammer is veroordeeld tot het betalen van 5000 euro boete voor het schenden van de gebruiksvoorwaarden van Gay.nl. Hij nodigde Gay.nl-leden uit op WLM en stuurde ze daar commerciële boodschappen. Dat mag niet, vond de rechtbank.
De spammer, van wie enkel de initialen bekend zijn, stuurde gebruikers van Gay.nl een berichtje met de uitnodiging om 'This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.' toe te voegen op Windows Live Messenger. Gebruikers die aan die oproep gehoor gaven, ontvingen via WLM een automatisch bericht waarin 'surfer-nick' aangaf dat zijn laptop het niet goed deed en zijn gesprekspartner hem moest bellen op een 0906-nummer.
De spammer zou op een dag in juli 2009 bijna tweehonderd gebruikers van Gay.nl op deze manier hebben benaderd, van wie enkelen een klacht bij de website hadden ingediend. Gay.nl nam daarop contact op met de spammer en liet hem weten dat hij de algemene voorwaarden had geschonden. In die algemene voorwaarden staat dat het 'initiëren' van commerciële communicatie op de site niet is toegestaan. Per overtreding moet 500 euro boete worden betaald, zo luiden de voorwaarden, die gebruikers moeten accepteren als ze zich willen registreren. Toen de spammer niet wilde betalen, begon Gay.nl een rechtszaak.
De spammer verweerde zich; hij vindt dat hij geen gebruiksrechtovereenkomst met Gay.nl heeft gesloten en ontkent dat hij berichten aan Gay.nl-gebruikers heeft gestuurd. Een van zijn freelancers zou hiervoor verantwoordelijk zijn geweest. Ook zouden er via Gay.nl zelf geen commerciële boodschappen zijn verstuurd en is de hoogte van de boete 'willekeurig', omdat er maar vier mensen hebben geklaagd, meende de spammer.
De kantonrechter weerlegde die argumenten; er is wel degelijk sprake van een gebruikersrechtovereenkomst. Gebruikers moeten bij registratie namelijk een checkbox aanvinken om aan te geven dat ze akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Bovendien maakt het niet uit dat gebruikers niet via Gay.nl zelf werden aangespoord om een 0906-nummer te bellen, meende de rechter. De algemene voorwaarden spreken immers over het 'initiëren' van commerciële communicatie en dat was hier het geval. Dat een van zijn medewerkers het bericht kan hebben verstuurd en dat er maar vier klachten zijn binnengekomen, vond de rechter niet relevant.
De rechtbank veroordeelde de spammer tot 500 euro boete per overtreding, zoals aangegeven in de voorwaarden. Daar zit door de beperkte bevoegdheid van de kantonrechter wel een maximum van 5000 euro aan. Ook moet de spammer de e-mailadressen die hij via Gay.nl heeft verzameld verwijderen, op straffe van een dwangsom van 2500 euro. Ook de proceskosten van bijna 700 euro moeten worden betaald.
Ict-jurist Arnoud Engelfriet, die Gay.nl juridisch bijstond, vindt de veroordeling een 'forse opsteker', maar tekent bij het vonnis wel aan dat de rechter de spammer geen verbod heeft opgelegd voor toekomstige spamacties. Volgens de rechter kan Gay.nl de account van de spammer immers afsluiten en is een verbod niet nodig. Maar een nieuwe account is zo gemaakt, stelt Engelfriet.Dus een mogelijk om Nederlandse spammers te weren/bestrijden. Zet in de Voorwaarden: 'initiëren' van commerciële communicatie op de site is niet toegestaan, en zal worden bestraft met een geldboete van 500 Euro per overtreding

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #2 by John
Replied by John on topic Re: Spam in Nederland
Let op: het moet dus wel in voorwaarden staan die je moet accepteren voordat je de site kunt gebruiken. Alleen in de voorwaarden vermelden waarvoor je geen vinkje hoeft te zetten is niet genoeg!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #3 by 810
Replied by 810 on topic Re: Spam in Nederland
Ja, dus in de vw als iemand registreert voor je forum. Dan is het alleen geldig voor nieuwe leden, maar al wil je ook de oude leden erop wijzen, moet je schriftelijk aangeven ( kan via email) dat ze een optie hebben om weigeren maar dan moeten ze de account verwijderen, en een tijd aangegeven. Zodat na die tijd geen reactie is , dat je ermee akkoord gaat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #4 by dirkovision
Replied by dirkovision on topic Re: Spam in Nederland
Hallo, Jelle !
Wij hebben de Geinstalleerde versie: Kunena 1.5.5 | 2009-08-15 | 1778 lopen op TrefPunt.
Die met de waarderingssterren van jouw hand.
Werkt prima, en iedereen is tevreden, maar we willen een modernere stijl. Veel thema's zijn te downloaden, maar dan hebben we het taalprobleem.
Of is dat met de nieuwe versie 1.6.x geen probleem?
Kan er gewoon overheen''geupdated worden.

Voor je advies zijn we bij voorbaat dankbaar.

Mvr. gr.
dirko
tref.eu/tref-webcafe/latest/show/sel-24.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #5 by 810
Replied by 810 on topic Re: Spam in Nederland
Hey,
Maak voor de update ff een backup. Welke taal probleem bedoel je. Als je update naar 1.6.2 heb je geen waarderingssterren meer, word weer toegevoegd in k 2.0. Ja je kan de update gewoon eroverheen zetten. Installeer het via de joomla installer. en klik daarna op update van 1.5.

Gr 810
The following user(s) said Thank You: dirkovision

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #6 by dirkovision
Replied by dirkovision on topic Re: Spam in Nederland
ik heb nog een vraag, waarvoor ik het hele forum al heb afgestruind, maar niet een begrijpelijk antwoord heb kunnen vinden: 1/ de cpatcha. die krijgen we niet aan de gang. wel met yvcomment etc, en q-contacts, maar niet met Kunena. We hebben die 2 files in de root uitgepakt, maar zien verder niets in te stellen oid.
2/ is de comment op een posting. We geïnstalleerd maar krijgen we ook niet te zien.
Zou dat iets met ch,mod of zo te maken kunnen hebben ?

groet
dirko

PS: wij branden van verlangen om een oplossing te vinden...: doe's effe blussen :-)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #7 by dirkovision
Replied by dirkovision on topic Re: Spam in Nederland
Hoi, Jelle, ik heb vanmiddag dit gepost, misschien weet jij ook weke dBase phpmysql ik moet verhuizen om de boel op de andere server identiek te doen zijn?:

"Hi.
Thanks for the advise. I have copied all jos_fb* files and jos_core_acl* files from www.tref.eu phpmysql to internet.astracom.hu phpmysql, using .tar.gz files. No errors.
Now on the new 'test' site clicking index as admin, all cat's and postings are visible, but if i click the article: nope. No ueser listing, no stats either.
Users are migrated to joomla and K2, and responding, all data OK and visible.
Backend kunena 1.6.3 doesnt show any error and identic settings as the originating and in use site www.tref.eu (tref webcafé)

Both J1 is 1.5.22 server are allmost identic php apache etc.
Would you have any suggestion what should be added or modified ?

thanks very much for help,
dirko
hungary

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.103 seconds