Kunena 7.0.5 & Kunena 6.4.11 – Security Updates Released

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 7.0.5 [K 7.0.5] in stable which is now available for download as a native Joomla extension for J! 5.4.x/6.0.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 6.2 / K 6.3 / K 6.4 and issues discovered during the last development stages of K 7.0.

The Kunena team is also pleased to announce the eleventh version of Kunena 6.4, a native Joomla extension for Joomla! 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4 and 6.0.

Question türkçe karakter sorunu

More
16 years 10 months ago #25254 by guerilla
ilk mesajda dediğim gibi veritabanında sorun yok. mesajlar düzgün çıkıyor. düzgün görünmeyen dil dosyasından alınan türkçe değerler. mesela "gönderen:" deki "ö" soru işareti şeklinde gürünüyor. ama konu başlığındaki türkçe karakterler normal. mesajlari kullanıcı adları falan hepsi normal. sadece dil dosyasındakiler bozuk. üstelik dil dosyası utf8. ama yine de veritabanını kontrol ettim veritabanı utf8_genaral_ci. sorun ne bi türlü anlayamadım.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 10 months ago #25423 by guerilla
ilginç bir şekilde sorunu hallettim. türkçe dil dosyasının tüm içeriğini ingilizce dil dosyasına kopyalayıp utf8 olarak kaydettim ve adını tekrar turkish olarak değiştirdim ve sorun düzeldi. ilginç olan kısımsa ne türkçe dil dosyasını utf8 olarak yeniden kaydetmek, ne de buradan indirdiğim utf8 türkçe dil dosyasını servera atmak işe yaramamıştı.

More
16 years 9 months ago #26798 by robrob
Replied by robrob on topic Re:türkçe karakter sorunu
Slm Ustat
bu dosyayı bizimlede paylaşırsan çok memnun oluruz. şimdiden eline sağlık.

More
16 years 1 month ago #47328 by yesterday
CPANEL den girin phpmyadmin ile ilgili dosyanızı utf-8 yapın çünki sistemde halen eklemiş olduğunuz dosyanız utf8 olarak görünmüyordur bu nedenle o sorunu alıyorsunuzdur...
Dİl kodunuzu kontrol edin utf8 olarak düzeltin elinizdeki türkçe karakteri sağlam olan dil dosyasından kodların tümünü seçip yapıştırın ve utf8 olarak kaydedin sorunu yaşamasınız... O arkadaşın attığı dosyayı sen bin kez atsanda o sorunu öyle halletme şansın yok... Sistem veritabanı öyle algılamışsa yukarıda belirttiğim yolu izlemenizi kesin çözüm olarak tavsiye ederim...

bu sorunu ben sık olarka karşılaşıyorum ve tek çözüm olarak en sağlam bu şekilde hallediyorum teşekkürler...

Time to create page: 0.280 seconds