×
Kunena 5.2 Beta 1 Released (24 Sep 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public beta release of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 B1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

Question SOLVED: Class 'mosDBTable' not found

More
11 years 5 months ago - 11 years 5 months ago #1 by Lumpenstrumpf
Mahlzeit!

Bekomme folgende Fehlermeldung beim Einloggen:
Fatal error: Class 'mosDBTable' not found in /var/www/vhosts/opo-gaming.org/httpdocs/components/com_kunena/lib/kunena.user.class.php on line 21

Der Fehler tritt nur auf wenn man eingeloggt ist und das Forum direkt aufrufen möchte. Also entweder mit aktivierten KunenaLatest oder das Forum mit nem direktem Link öffnen möchte. Ist KunenaLatest deaktiviert und man klickt sich über das Menü zum Forum kommt die Fehlermeldung nicht!
Wenn ich bei angezeigter Fehlermeldung die Seite per F5 aktualisiere wird alles ganz normal angezeigt und beim weiteren Surfen gibt es keine Fehlermeldungen!
Kann somit sagen das die Meldung nur bei allerersten Aufruf des Forum kommt.

Habe Joomla 1.5.10 mit CB 1.2 und Kunena 1.0.9 laufen. Alle anderen Komponenten und Module sind aktuell da gestern frisch installiert.

Fehler treten in IE und Firefox auf! andere Browser hab ich nicht getestet ...

mfg Lump

Hoffe es kann jemand helfen ... ;)
Last edit: 11 years 5 months ago by Lumpenstrumpf.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by Lintzy
Hast du mal Kunena Latest deinstalliert und anschl. ausprobiert, ob du diese Fehlermeldung immer noch bei einem Direktlink erhältst?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago - 11 years 5 months ago #3 by Lumpenstrumpf
Ja kommt immernoch bei deaktviertem oder deinstallierten Kunena Latest.

Habe zum Test alle Module deaktivert und trotzdem den Fehler bekommen...
Last edit: 11 years 5 months ago by Lumpenstrumpf.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4 by Lumpenstrumpf
Konnte das Problem selbst lösen! Es lag an diesem Plugin ! Habe es deaktiviert und bekomme nun keine Fehlermeldung mehr!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5 by Lintzy
Danke, dass du uns darüber auch informiert hast ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.118 seconds