×
Kunena 5.2.6 released and Blue eagle 1.6.6 released (25 Jul 2021)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 5.2.6 [K 5.2.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 3.9.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 5.2 and issues discovered during the development stages of K 5.2.6

× Topics that are moved into this category are generally considered to be closed. Users may want to add additional information but these topics should not be resurrected in order to discuss new problems or unrelated matters.

Question Profil-save error without adding a signatur

More
10 years 2 months ago - 10 years 2 months ago #1 by thevaethi
Hi,

my new website is ready, but i found a crazy bug in my site.. :(

when i change my profil i only can save, when i add a signature. Else the save button only changes the color
and dont make anymore (nothing is stored).

When i add a signature it works...

has anyone a idea about this?

thanks
thevaethi

________________________
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Legacy mode: Disabled | Joomla! SEF: Disabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 60 seconds | Max execution memory: 80M | Max file upload: 38M

This message contains confidential information

Joomla default template details : rt_nebulae_j15 | author: RocketTheme, LLC | version: 1.5.0 | creationdate: April 28, 2011

Kunena default template details : Euro-BBlue | author: Mizunga | version: 1.6.1 | creationdate: 2010-12-20

Kunena version detailled: Installed version: 1.6.4 | Build: 4832 | Version name: Kerkrade | Kunena detailled configuration:

Warning: Spoiler!

Third-party components: UddeIm 2.4

Third-party SEF components: None

Plugins: System - Mootools Upgrade: Enabled | System - Mootools12: Disabled

Modules: Kunena Latest 1.6.4

Last edit: 10 years 2 months ago by thevaethi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2 by @quila
Hi,

have you tried to save with Blue Eagle(default) template?

Looks like template you are using is a bit old.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago - 10 years 2 months ago #3 by thevaethi
hi

i found the half reason , the problem is the rockettheme template.
They write i should deaktivate "Build Titles Spans" but its deaktivatet all times.

The Problem ist following:
I must write a signature into the field. Then it works, when its empty it dont works.

Only at IE it works. With firefox and opera not.

With blue Eagle (default) it dont works with my new template, with Beez or a a default joomla template it works

greetz
thevaethi
Last edit: 10 years 2 months ago by thevaethi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #4 by kina
Absolutely correct.

Must type something in the signature field ! :( !

This serious bug seems still in K1.7 !!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #5 by sozzled
Can we see your configuration report, please? You tacked your question on to a topic that related to K 1.6.4 which, as you know, is not supported. Thanks.
Last edit: 9 years 10 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #6 by andrewst
Hi I have the same problem, using Blue Eagle default template. I am not using latest Blue Eagle template (1.7.0) I am using Blue eagle 1.6.3, as with the latest one there seemed to be some css issues on my site...

You can't save profile edit with signature field blank - box goes red but there is no message to say field requied or anything...

Thanks


This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Legacy mode: Disabled | Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Enabled |

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 1000 seconds | Max execution memory: 192M | Max file upload: 10000M

This message contains confidential information

Kunena default template details : Blue Eagle (default) | author: Kunena Team | version: 1.6.3 | creationdate: 2011-01-31

Kunena version detailled: Installed version: 1.7.0 | Build: 5135 | Version name: Tale | Kunena detailled configuration:

Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: System - Mootools Upgrade: Enabled | System - Mootools12: Disabled

Modules: None

Last edit: 9 years 10 months ago by andrewst.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #7 by andrewst

I am not using latest Blue Eagle template (1.7.0) I am using Blue eagle 1.6.3, as with the latest one there seemed to be some css issues on my site...


Actually just tried Blue Eagle 1.7.0 and still same issue with the Profile form not saving, (aforementioned css issues now resolved and nothing to do with Kunena template)

Thanks
Last edit: 9 years 10 months ago by andrewst.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #8 by sozzled
There seems to be a few things missing from your Kunena configuration report. Is it possible that you've removed some information from the report? Please read What information should I include when I ask for help (including how to post my configuration report)? in relation to editing your report.

Based on what appears to be an edited report, it's my guess that your problem is covered by msg #1 of If you are having problems with Kunena, please read this first .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #9 by andrewst
Hi

I have included full configuration report below. As far as I can tell Mootools (1.2.4) is loading in the right place etc... Everything javascript related seems to be working fine except for this one bug where the signature box in profile edit behaves as a required field...

Many thanks


This message contains confidential information


This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Legacy mode: Disabled | Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Enabled |

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 1000 seconds | Max execution memory: 192M | Max file upload: 10000M

This message contains confidential information

Joomla default template details : toucan | author: Andrew | version: 1.0.1 | creationdate: 11/02/11

Kunena default template details : Blue Eagle (default) | author: Kunena Team | version: 1.7.0 | creationdate: 2011-08-29

Kunena version detailled: Installed version: 1.7.0 | Build: 5135 | Version name: Tale | Kunena detailled configuration:

Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: System - Mootools Upgrade: Enabled | System - Mootools12: Disabled

Modules: None

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #10 by andrewst
Hi sozzled and others,

With a bit of poking around I think I have solved the issue, it just appeared that, in the template, the signature box is set as a required field when it shouldn't be. This affects saving any profile edit, even if you can't see the signature input box (i.e. if you are looking at 'User Account', 'Avatar Image' or 'Forum Settings' and trying to hit 'Save' but haven't entered a value for the Signature under 'Profile Information'. )

I changed the file: ../components/com_kunena/template/templatename/profile/editprofile.php

where 'templatename' is the template used, in my case 'default' as I'm using Blue Eagle (default), but I also noticed that the file 'editprofile.php' was the same for other templates e.g. evolution slate so I guess this is a standard php file used by many templates?

I just deleted the 'required' class, i.e. changed the following, line 210:

[code type=php-brief]<textarea class="ktxtarea required" name="signature" id="kbbcode-message" rows="10" cols="30"><?php echo $this->escape($this->profile->signature) ?></textarea>[/code]

to

[code type=php-brief]<textarea class="ktxtarea" name="signature" id="kbbcode-message" rows="10" cols="30"><?php echo $this->escape($this->profile->signature) ?></textarea>[/code]


Guess this is a small bug which may affect other templates?

Thanks
Last edit: 9 years 10 months ago by andrewst.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.347 seconds