×
Blue Eagle 1.5.2 Released (11 Dec 2018)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena Blue Eagle 1.5.2 which is now available for download as a native Joomla extension for Kunena 5.1. This version addresses most of the issues that were discovered in K 1.5.1 and issues discovered during the development stages of K 1.5.2.

× This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Question "Create User Account" option not appearing

More
7 years 9 months ago #1 by garden
Hi there,
I'm running Kunena 16.2 on a joomla site and just set up my forum. Everything seemed to be working ok, so I sent an email invitation out to users, only to get a response from one of them that they can't see how to log in. Turns out the "create user account" link has disappeared from every page. I don't know of anything I changed to make this disappear and can't figure out how to make it reappear.

I'm still pretty new to all of this stuff, so any advice would be greatly appreciated. I have my security settings set to "allow guests to post/write" no and "registered users only" no.

Here's the link to the page in case that helps:

torontogreen.ca/index.php/forum/index.html

Thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #2 by xillibit
Hello,

do you have changed any setting in module login ?

I don't provide support by PM, because this can be useful for someone else.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #3 by garden
I don't think I have. Where do I access the login module? I don't know how to find it so I don't think I've changed it!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #4 by garden
Also, here's my Configuration Settings Report, I notice on the final line Kunena login in disabled or not installed, is that my problem?

Thanks!

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Legacy mode: Enabled | Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 120 seconds | Max execution memory: 96M | Max file upload: 10M

This message contains confidential information

Joomla default template details : rt_versatility_iii_j15 | author: RocketTheme, LLC | version: 3.5.2 | creationdate: March 24, 2010

Kunena default template details : Blue Eagle (default) | author: Kunena Team | version: 1.6.2 | creationdate: 2010-12-29

Kunena version detailled: Installed version: 1.6.2 | Build: 3894 | Version name: Team | Kunena detailled configuration:

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Third-party components: AlphaUserPoints: Disabled or not installed | CommunityBuilder: Disabled or not installed | Jomsocial: Disabled or not installed | UddeIm: Disabled or not installed

Third-party SEF components: sh404sef: Disabled or not installed | ARTIO JoomSEF: Disabled or not installed | AceSEF: Disabled or not installed

Plugins: System - Mootools12: Disabled | System - Mootools Upgrade: Disabled | JFirePHP: Disabled or not installed | Kunena Discuss: Disabled or not installed | Kunena Search: Disabled or not installed | My Kunena Forum Menu: Disabled or not installed | My Kunena Forum Posts: Disabled or not installed

Modules: Kunena Latest: Disabled or not installed | Kunena Stats: Disabled or not installed | Kunena Login: Disabled or not installed

Last edit: 7 years 9 months ago by sozzled. Reason: Minor edit to BBcode to preserve confidentiality of information

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • sozzled
  • Visitor
7 years 9 months ago #5 by sozzled
Replied by sozzled on topic "Create User Account" option not appearing
(1) Please read the very important information about Joomla 1.5 and "legacy mode" . Do not use legacy mode.

(2) What is your setting Global Configuration » System » User Settings » Allow User Registration ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #6 by garden
That fixed it! Thank you!!! I changed my global settings and now registration is allowed again. I didn't even know that joomla settings were related to this. Thanks a million!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #7 by garden
Hi again,

It appears I spoke too soon! Getting rid of legacy mode and changing my user settings in Global Configuration Settings to allow user registration worked temporarily, but for some reason after a few hours "allow user registration" flips back to "no". This means that the "create user account" option also disappears too. Any advice?

Thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • sozzled
  • Visitor
7 years 8 months ago #8 by sozzled
Replied by sozzled on topic "Create User Account" option not appearing
Either you changed the Global Configuration settings or someone or something else (using Super Administrator privilege) changed the Global Configuration settings. There is nothing in Kunena that can do this. This is not a Kunena issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.149 seconds