×
Kunena 5.2 Beta 1 Released (24 Sep 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public beta release of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 B1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

× This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Question "Access usergroup invalid" error (J! 3.3)

More
6 years 5 months ago #1 by jobo9968
Hi there
Since joomla 3.3 I have problem with my forum.
When logged in as a super user and tried to post to the forum I'm getting an error as you can see on the screenshot.
I'm loosing all my admin rights. My super admin is deselected (all boxes are deselected) so I'm not being able to login to my backend nor frontend

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 64M | Max file upload: 80M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : bt_magazine | author: Bowthemes.com | version: 1.0 | creationdate: Unknown

Kunena default template details : Blue Eagle | author: Kunena Team | version: 3.0.5 | creationdate: 2014-03-09

Kunena version detailed: Kunena 3.0.5 | 2014-03-09 [ Invecchiato ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: AlphaUserPoints 1.9.6 | Jomsocial 3.2.0.5

Third-party SEF components: None

Plugins: JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3 | JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 | JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

Modules: Kunena Latest 3.0.1

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #2 by 810
is it only for kunena or also for joomla?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #3 by sozzled
If you cannot login to your site backend this is not a Kunena problem. This is a Joomla problem. When you figure out the reason why you cannot login to your site backend this will probably the main problems that you seem to be having.

I would suggest that you change your forum integration settings as shown in red below:

Kunena - AlphaUserPoints Enabled: activity=0 avatar=0 profile=0 activity_points_limit=0
Kunena - Community Builder Disabled
Kunena - Gravatar Enabled: avatar=1
Kunena - JomSocial Enabled: access=1 login=0 activity=1 avatar=1 profile=1 private=1 activity_points_limit=20 activity_stream_limit=0
Kunena - Joomla Enabled: access=1 login=1
Kunena - Kunena Enabled: avatar=0 profile=0
Kunena - UddeIM Disabled

I also suggest that you uninstall the following plugins from your site:

JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3
JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3
JomSocial - Kunena Groups 2.0.3

These plugins do not work with K 3.0.5 (see To what extent does K 3.0 support Jomsocial ).
Last edit: 6 years 5 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #4 by jobo9968
Similar thing happened to me after joomla 3.3 upgrade with jomsocial
But after they updated the component all seem to be fine
I disabled some of the settings as per your instruction and seem to be ok so far.

Re the plugin uninstall

Where do you see those plugins on my site as I can't see anything within my plugins

Thanks
Last edit: 6 years 5 months ago by jobo9968.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #5 by sozzled

jobo9968 wrote: I disabled some of the settings as per your instruction and seem to be ok so far.

We can close this discussion now and mark it "resolved"?

jobo9968 wrote: Where do you see those plugins on my site as I can't see anything within my plugins

I'm only reflecting back to you what your configuration report told us. According to your configuration report you have the following plugins installed on your website: JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3, JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 and JomSocial - Kunena Groups 2.0.3. These plugins, if they actually exist, do not work with K 3.0.5 and they should be uninstalled..

If the plugins do not "exist" then there is something else possibly wrong with your Joomla website; that "something else" may be responsible for other problems you may have in future. I'm only saying that the Kunena configuration report doesn't invent things: if your configuration report says that you have the three plugins (JomSocial - My Kunena Forum Menu 2.0.3, JomSocial - My Kunena Forum Posts 2.0.3 and JomSocial - Kunena Groups 2.0.3) installed on your website then there must be a reason why the report is telling us.

Anyway, if your website is working then that's good news to hear, isn't it?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.103 seconds