×
Kunena 5.2 RC 1 Released (25 Oct 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public release candidate of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 RC1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

× This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Solved Forum-Navigation is missing, coming from module "last forum posts"

More
6 years 10 months ago #1 by Artaxerxes
Hi,

I am using Kunena 3.03 and Joomla 3.1.5.

When I click on the module "Latest forum postings", the kunena menu is always missing. No top-navigation in the forum.

Can anybody reproduce that or knows a solution?


Thanks in advance
The topic has been locked.
More
6 years 10 months ago #2 by 9themestore
Hi Artaxerxes,

Try to config the Kunena menu module show all joomla! page.

- Please provide your site url if it has been lived.
- Please share tip if it worked fine with you.
- Don't be shy about using the "Thanks" button below if you found my comment helpful :)
The following user(s) said Thank You: Artaxerxes
The topic has been locked.
More
6 years 10 months ago - 4 years 3 months ago #3 by rich
Welcome to kunena, Artaxerxes!

This error occurs when kunena menu items are used in other menus. Links of other menus, which are linked to the forum, must be menu type "Menu Item Alias".
Please see here: www.kunena.org/docs/en/troubleshooting/menu-issues

If you are creating a configuration report, I can tell you which menu items are wrong.
www.kunena.org/docs/en/faq/configuration-report
Last edit: 4 years 3 months ago by rich.
The following user(s) said Thank You: Artaxerxes
The topic has been locked.
More
6 years 10 months ago - 6 years 10 months ago #4 by Artaxerxes

Try to config the Kunena menu module show all joomla! page.


I can't find any module for Kunena navigation bar on top and I don't want Kunena to appear on all pages :)

must be menu type "Menu Item Alias"


That was the solution. Thanks!
Last edit: 6 years 10 months ago by Artaxerxes.
The topic has been locked.
More
6 years 8 months ago - 6 years 8 months ago #5 by bitpt
I have same problem, however, in joomla i remove mootols by default.
Hack kunena to load, in initialize.php from template.
doc =& JFactory::getDocument();
$doc->addScript("/media/system/js/mootools-core.js") ;
$doc->addScript("/media/system/js/mootools-more.js") ;

But, no bbcode ---> Loading BBCode editor...
No tabs, no preview...

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 256M | Max file upload: 50M

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : Bitpt | author: Rui | version: 1.0.2 | creationdate: Unknown

Kunena default template details : Blue Eagle | author: Kunena Team | version: 3.0.4 | creationdate: 2013-12-22

Kunena version detailed: Kunena 3.0.4 | 2013-12-22 [ Ukko ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: UddeIM 3.3

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: Kunena Latest 3.0.1

Last edit: 6 years 8 months ago by bitpt.
The topic has been locked.
More
6 years 8 months ago - 6 years 8 months ago #6 by sozzled

bitpt wrote: I have same problem ...

I think you have a very different problem; you have at least two problems. The first problem is caused by your Joomla menu - see Kunena menu issues for what you can do about that. You deleted the Kunena menu; this explains why you have no "tabs"

The second problem is that you have removed Joomla's Mootools. Please read Javascript and Kunena . No Mootools => no BBcode toolbar; no Mootools => no preview. It's as simple as that. It's up to you to decide if allowing Mootools to load properly is not as important as having a forum that works.
Last edit: 6 years 8 months ago by sozzled.
The topic has been locked.
More
6 years 8 months ago #7 by bitpt
Thank you for your quick reply.
Menus Issue solved.
I don't delete any menu, this is a upgrade from a very old kunena/fireboard installation.

About mootols, i load mootools with forum when forum template is load... test made in kunena.php it's the same, load by joomla.... same, mootools work, in user forum tabs qorking well, without mootools doesn't work.

Right now, i load mootols from kunena.org.... bbcode missing, post preview missing... etc.
The topic has been locked.
More
6 years 8 months ago #8 by sozzled

bitpt wrote: Menus Issue solved.

Good. That's what this topic was about.

Your second question is not related to this topic. I cannot split your messages into two separate topics. Please start a new topic for your second question. Thank you.
The following user(s) said Thank You: bitpt
The topic has been locked.
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.124 seconds