×
Kunena 5.2 Beta 1 Released (24 Sep 2020)

The Kunena team is thrilled to announce the first public beta release of Kunena 5.2, a native Joomla extension for Joomla 3.9. This is a development release and should be only be used for testing; this version is not recommended for live websites at this stage.

The purpose of this release is to encourage testing by downloading, installing and identifying any problems or shortcomings that people may discover. K 5.2.0 B1 is stable and we are aware that people will discover defects. We encourage you to use the forum to report defects, as soon as they are discovered, so that the development team can work through the problems before the release of K 5.1 as a stable product. Reporting defects does not mean that the problems can or will be fixed. The Kunena team is looking forward to hearing your feedback on how well we have achieved our design goals.

× This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Question How do I remove "component/" from my Kunena URLs?

More
7 years 6 months ago #1 by FidelGonzales
After migration (from SMF2-PHPBB3-K172-K204), all appears to work well, and I have even retained the use of the attachments such as photo/file uploads). The problem is in the SEF URLs created. The forum resolves to /forum. But click any of the links, I receive a URL that references the component string (component/kunena/320-action-sports or component/kunena/194-photography/2618-retail-sales-photo-gallery).

I have deleted and emptied the trash to all Kunena-related and forum-related menu items.

How might I resolve this issue so that I would have proper SEF URL strings (forum/194-photography/2618-retail-sales-photo-gallery)? Is there a configuration detail I overlooked?

mediaarmory.com/forum

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #2 by FidelGonzales
I tried resolving this issue again this morning. I disabled and refreshed the site cache. I disabled and reset SEF URLs. And the URL string remained the same. The URL for the forum is /forum, which should render all sub-categories and threads with that as the base. Instead, I receive the links below.

site.com/component/kunena/330-magento
site.com/component/kunena/330-magento/91492-magento-remove-category-image-from-description

I'm not sure if this is a Joomla or Kunena issue. Any ideas?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #3 by sozzled
I have seen this issue discussed before on the forum (but I cannot easily find where).

The solution probably involves a combination of how you've defined your menu items and how you have set up SEF URLs in Joomla. For general background reading, see Kunena Menu issues and Search Engine Optimisation (SEO) in the Wiki.

If this information does not help you to resolve the problem, please post your configuration report so that we can see what may be happening.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #4 by FidelGonzales
Thank you. I'll work on this and note any solutions. Thanks again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #5 by Matias
Yes, I can verify that the issue is in the menu you have built. Kunena has by default hidden menu item in your default menu. Please enable it (instead of using your own) and you should be fine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.127 seconds