Search Results (Searched for: move forum)

19 May 2024 17:54
Hello,
I did a clean installation and when I use the native EN language the editor appears, but when I activate the PT-BR language the editor simply does not appear.

Joomla:5.1.0
Kunena:6.3.1

Website: kunena.com.br
Login: Test
Password: 12345678

Thanks

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct
        

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |
        

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 360 seconds | Max execution memory: 2048M | Max file upload:  

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : cassiopeia | author: Joomla! Project | version: 1.0 | creationdate: 2017-02

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.3.1 | creationdate: 2024-05-16

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.3.1 | 2024-05-16 [ Git Repository ]
        | Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

14 May 2024 02:40 - 14 May 2024 02:43
Okay. I have researched this problem in detail.
The problem occurs when a forum user's post that opens a new topic requires administrator approval:
Code:
The links or images has been removed from your message because you aren't allowed to add them. Your message has been successfully posted. It will be reviewed by a moderator before it will be published on the forum.

If a user's post is not approved for posting on the forum, but the forum administrator wants to change the text of the post, errors appear:
Code:
Rendering Error in layout Topic/Edit: array_keys(): Argument #1 ($array) must be of type array, null given in /var/www/xxx/components/com_kunena/src/Controller/Topic/Form/History/TopicFormHistoryDisplay.php on line 92
Code:
Layout was rendered in /var/www/xxx/components/com_kunena/template/aurelia/pages/topic/edit/default.php on line 44


 

Warning also appears:
Code:
Warning: Kunena: The crypsis template is incompatible, use aurelia instead.

 

This problem disappears after the forum administrator publishes the user's post.

P.S. I apologize, I should have provided a detailed reproduce of the problem. Please let me know if attempting to reproduce the problem fails again.
 
30 Apr 2024 22:12
Hello,

today I had a strange and unpleasant incident when working with Kunena.
I started editing the post that I posted yesterday. I corrected half of the text and took a break, remembering the current state. 
When I wanted to continue editing the post, an empty field appeared to me instead of the beginning of the post.

Now in order.

1. We are talking about the topic ru.geschichte-chronologie.de/forum/12-ge...kty-primer---vivaldi

2. The problem arose after entering and editing the post for the first time ru.geschichte-chronologie.de/forum/12-ge...rimer---vivaldi#2985

3. Before the pause, I entered a few blank lines in the text to mark the place of the stop, after which I remembered the changes.

4. When trying to continue making changes to this post, that is, clicking "Action -> edit", the following picture appears on the screen.
 

5. All other posts respond to "Action -> edit" normally. For example, 
 

6. Just in case, I would like to inform you that I made the Kunena update to 6.3.0 the day before this situation occurred, and this work was the first after the update.

What to do?
Thanks
This message contains confidential information
25 Apr 2024 11:48
Hello,
after the Update from Joomla 3 to Joomla 4 and Kunea 5 to Kunea 6, i become Error messages.

In top of a topic and next to an Admin-User this error message appears:
Warning: Undefined property: stdClass::$rankImage in /var/www/html/libraries/kunena/src/User/KunenaUser.php on line 1720
and/or
Warning: Undefined property: stdClass::$rankId in /var/www/html/libraries/vendor/joomla/database/src/DatabaseDriver.php on line 1382

And if I click in the backend (components -> kunea Forum)  to the menue item "ranks" I get the message:
An error has occurred. Unknown column 'a.rankId' in 'field list' Unknown column 'a.rankId' in 'field list'
Button: Back to the dashboard

Can anyone help me?

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload:

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : YOOtheme | author: YOOtheme | version: 4.3.11 | creationdate: April 2024

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.2.6 | creationdate: 2024-04-16

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.2.6 | 2024-04-16 [ Git Repository ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

22 Apr 2024 18:07 - 22 Apr 2024 22:22
EDIT:
This setting under security tab title "Registered Users Only" Set to Yes to limit all forum access to registered users (view and post).
Set to No to allow any Guest (non registered visitor) to at least see the forum. See 'Allow Guests to post/write' for additional Guest access control.

If I set to "no" then there is no 500 error for logged in or out going to forum both receive correct login message
If logged out go to protected category directly from link they get correct message without 500 error message.
If logged in go to protected category directly from link they get access to protected category correctly without 500 error message.
This is now working as expected

The problem remaining is that if If logged out go to forum or any category, whether the category is protected or not, they get the following
Please Log In
Only community members can participate in this forum. You must register or log in to contribute
.

I want the main forum home page to be viewable by logged out showing to the public logged out viewers all the categories
and showing any category I set and want to be viewed by logged out
In other words I want Kunena to work correctly and show the categories I want to show to logged out and not shoow categories I have protected and do not want to show to   logged out with the correct message to log in to view.

If I set this to "yes" then the 500 error incorrectly shows to logged out visitors.
Please advise on how to correct this?

Dont know if this is related but I also get this system error message now?
Please check your Joomla menus: Default Menu Item in Entry Page is not pointing to Kunena.


















here is my configuration report
Please read my edited reply above as well?


This message contains confidential information

Database collation check: gic_guru_kunena_courseslinkage have wrong collation of type utf8_general_ci on field coursename gic_guru_kunena_lessonslinkage have wrong collation of type utf8_general_ci on field lessonname

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 300 seconds | Max execution memory: 768M | Max file upload:

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : t4_blank | author: JoomlArt | version: 1.1.4 | creationdate: January 14, 2022

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.2.0 | creationdate: 2023-10-17

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.2.0 | 2023-10-17 [ Git Repository ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: CommunityBuilder 2.8.2

Third-party SEF components: None

Plugins: Content - Kunena Discuss 6.0.2-DEV

Modules: Kunena Latest 6.0.2 | Kunena Search 5.2.2

18 Apr 2024 14:08
Replied by stnw on topic Editor Field is missing
Hello rich,

I have repair these two menu items and update kunea to 6.2.6 but the descriped error messages are still there. Also the Editor field is missing.

Here the new Configuration report:

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload:

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : YOOtheme | author: YOOtheme | version: 4.3.11 | creationdate: April 2024

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.2.6 | creationdate: 2024-04-16

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.2.6 | 2024-04-16 [ Git Repository ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

18 Apr 2024 12:24
Editor Field is missing was created by stnw
Hello,
after the Update from Joomla 3 to Joomla 4 and Kunea 5 to Kunea 6, i become Error messages.

In top of a topic and next to an Admin-User this error message appears:
Warning: Undefined property: stdClass::$rankImage in /var/www/html/libraries/kunena/src/User/KunenaUser.php on line 1720
or
Warning: Undefined property: stdClass::$rankId in /var/www/html/libraries/vendor/joomla/database/src/DatabaseDriver.php on line 1382

The next Error is when i want to answer to a topic or click on "new topic". I can't write any text because the Editor field missing. Just the field "subject" is there. Instead of the editor field this error message appears:
Rendering Error in layout Widget/Editor: The image file does not exist. in /var/www/html/components/com_kunena/template/aurelia/layouts/widget/editor/ckeditor.php on line 49
Layout was rendered in /var/www/html/components/com_kunena/template/aurelia/layouts/topic/edit/default.php on line 373

Can anyone help me?



This message contains confidential information

Database collation check: st_kunena_logs have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field ip st_kunena_logs have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field operation st_kunena_ranks have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field rank_title st_kunena_ranks have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field rank_image st_kunena_sessions have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field allowed st_kunena_sessions have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field readtopics st_kunena_smileys have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field code st_kunena_smileys have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field location st_kunena_smileys have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field greylocation st_kunena_user_categories have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field params st_kunena_user_topics have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field params st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field status_text st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field view st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field signature st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field avatar st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field personalText st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field location st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field icq st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field yim st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field skype st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field twitter st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field facebook st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field myspace st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field linkedin st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field delicious st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field friendfeed st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field digg st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field blogspot st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field flickr st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field bebo st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field websitename st_kunena_users have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field websiteurl st_kunena_users_banned have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field ip st_kunena_users_banned have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field reason_private st_kunena_users_banned have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field reason_public st_kunena_users_banned have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field comments st_kunena_users_banned have wrong collation of type utf8mb3_general_ci on field params

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload:

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : YOOtheme | author: YOOtheme | version: 4.3.11 | creationdate: April 2024

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.1.4 | creationdate: 2023-10-05

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.1.4 | 2023-10-05 [ Git Repository ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

08 Apr 2024 16:25
Have you removed menu items from the Kunena menu? The forum does not work without these menu items.
Please restore these menu items: Menu Issues
06 Apr 2024 15:50 - 06 Apr 2024 15:52
Did not see any errors with error reporting. Here is the page I get when I try to edit my profile. Configuration follows. 


#FunctionLocation1()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Application.php:10652FWD\Illuminate\Foundation\Application->abort()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/helpers.php:423fwd_abort()JROOT/components/com_jreviews/routes/web-legacy-joomla.php:1204JReviewsLegacyRouting()JROOT/components/com_jreviews/routes/web.php:735FWD\Illuminate\Support\ServiceProvider->{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/CallableDispatcher.php:366FWD\Illuminate\Routing\CallableDispatcher->dispatch()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Route.php:2067FWD\Illuminate\Routing\Route->runCallable()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Route.php:1818FWD\Illuminate\Routing\Route->run()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Router.php:6789FWD\Illuminate\Routing\Router->FWD\Illuminate\Routing\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:12410FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->FWD\Illuminate\Pipeline\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Middleware/SubstituteBindings.php:4411FWD\Illuminate\Routing\Middleware\SubstituteBindings->handle()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:15812FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->FWD\Illuminate\Pipeline\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:10113FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->then()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Router.php:67814FWD\Illuminate\Routing\Router->runRouteWithinStack()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Router.php:66515FWD\Illuminate\Routing\Router->runRoute()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Router.php:63816FWD\Illuminate\Routing\Router->dispatchToRoute()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Routing/Router.php:62817FWD\Illuminate\Routing\Router->dispatch()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Http/Kernel.php:15018FWD\Illuminate\Foundation\Http\Kernel->FWD\Illuminate\Foundation\Http\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:12419FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->FWD\Illuminate\Pipeline\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Http/Middleware/HandleCors.php:4520FWD\Illuminate\Http\Middleware\HandleCors->handle()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:15821FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->FWD\Illuminate\Pipeline\{closure}()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Pipeline/Pipeline.php:10122FWD\Illuminate\Pipeline\Pipeline->then()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Http/Kernel.php:12823FWD\Illuminate\Foundation\Http\Kernel->sendRequestThroughRouter()JROOT/components/com_s2framework/build/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Foundation/Http/Kernel.php:10924FWD\Illuminate\Foundation\Http\Kernel->handle()JROOT/components/com_s2framework/build/bootstrap/joomla.php:9325s2framework\s2_dispatch()JROOT/components/com_jreviews/jreviews/cms_compat/joomla/bootloader.php:1326require()JROOT/components/com_jreviews/joomla.php:2627JReviews\JReviews->__invoke()JROOT/components/com_jreviews/jreviews.php:2528require_once()JROOT/libraries/src/Dispatcher/LegacyComponentDispatcher.php:7129Joomla\CMS\Dispatcher\LegacyComponentDispatcher::Joomla\CMS\Dispatcher\{closure}()JROOT/libraries/src/Dispatcher/LegacyComponentDispatcher.php:7330Joomla\CMS\Dispatcher\LegacyComponentDispatcher->dispatch()JROOT/libraries/src/Component/ComponentHelper.php:36131Joomla\CMS\Component\ComponentHelper::renderComponent()JROOT/libraries/src/Application/SiteApplication.php:21832Joomla\CMS\Application\SiteApplication->dispatch()JROOT/libraries/src/Application/SiteApplication.php:26133Joomla\CMS\Application\SiteApplication->doExecute()JROOT/libraries/src/Application/CMSApplication.php:30634Joomla\CMS\Application\CMSApplication->execute()JROOT/includes/app.php:5835require_once()JROOT/index.php:32



This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct
        

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |
        

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload:  

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : shaper_helixultimate | author: JoomShaper.com | version: 2.0.18 | creationdate: Feb 2018

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.2.5 | creationdate: 2024-03-21

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.2.5 | 2024-03-21 [ Git Repository ]
        | Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: Kunena Login 6.0.6

04 Apr 2024 18:30 - 04 Apr 2024 18:30
Yes it has been removed by the code tag, the correct code to use is the part removed here : github.com/Kunena/Kunena-Forum/commit/d7...18796f0f2422aa2398ed
27 Mar 2024 19:36 - 27 Mar 2024 19:47
Hey hey,
tried to install the sample-data first. And then install the forum plugin again...

then it says "uddeim" has a problem.

Tried to install the uddeim from the packages folder and then install the forum... but then he always says:
 

So.. what if I upload the folder with the unzipped package and remove those packages and trying to install the plugin from that folder with the removed packages? Maybe an idea? because the single installation of those packages work. you know how I mean? 

Edit: Sadly that does not work.. when I remove the package where he has the error (uddeim) - also in the pkg_kunena.xml... (two lines)... this error shows up then: 

 

Edit 2: Sorry... pure madness. I should start writing here, when my ideas are at the endpoint again. From the latest error, I tried to install the com_kunena_v6.2.5.zip from the packages folder. Now this comes up, and when I clear the cache it only says "Mainfest file not found":

 
26 Mar 2024 20:41 - 26 Mar 2024 20:51

I have now deliberately destroyed one of my test sites by importing old Fireboard tables, renaming Prefix to #__kunena and migrating Kunena. I couldn't even access the backend anymore.
My recovery steps were':
1. removed all Kunena tables from the database
2. deleted all Kunena folders (see here)
3. removed everything related to Kunena from the folder /administrator/manifests (also in the subfolders)
4. unpacked the installation package and navigated to -> packages -> com_kunena (version) -> sql -> install -> mysql
5. import the contained file create_tables.utf8 into the database with phpMyAdmin
6. replaced table prefixes #__ with my prefix
7. I got an error message in the backend because Kunena php.files are not available
8. ignored error message and installed Kunena, created menu and installed sample data
After that everything worked fine again. I hope that this works for you too.


 
Thanks a lot for the detailed answer... sadly not worked. :/ I even tried searching for any "Kunena"-Files via console and nothing found in the end. 

Used Kunena 6.2.5 with Joomla 4.4.3... PHP 8.2.16,  MySQLi 10.6.15-MariaDB-log. Here are screenshots and a link to the page. I have no ideas now to be honest... If I can fix the issue manually I will do. Or is there anything I am missing? Maybe a missing plugin or something I have to activate manually?

Edit: Just tested what happens when I activate all the KUNENA Plugins.. then it also show different files missing, like in the last screenshot. For better debugging, I activate just the necessary Plugins again. So everything that stands here, is now Status Quo.


The installation fails with this error:  "Installation Path does not exist"
 

But Component is present in Backend then, also the checkup says everything is fine. 

 

 

But when I call.. 
Code:
https://musikmagazin-saarland.de/index.php/forum?view=home&defaultmenu=651 

same error as before: Class "KunenaScssPhp\ScssPhp\Compiler" not found
Error Stack: 
 



 
22 Mar 2024 13:18
Hello,
after the Update from Joomla 3 to Joomla 4 and Kunea 5 to Kunea 6, i become an Error message. If i click to "new topic" or if i want to read an old topic i get this error message:

Error while rendering KunenaLayout.
Table 'xx.xx_kunena_private' doesn't exist


I changend the template to the Joomla Standard Template Cassiopeia, but here also the same Error message.
Have anyone an idea where the error comes from?

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload:

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : YOOtheme | author: YOOtheme | version: 4.3.8 | creationdate: March 2024

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.2.5 | creationdate: 2024-03-21

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.2.5 | 2024-03-21 [ Git Repository ]
| Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: Content - Kunena Discuss 6.0.5

Modules: Kunena Latest 6.0.5 | Kunena Stats 6.0.5 | Kunena Login 6.0.6 | Kunena Search 6.0.5

19 Mar 2024 13:02
Do you want a completely new forum just because of the difficulty with the migration, or do you want to fundamentally reorganise the forum?
If you want a new forum, the best way would have been if you had already removed Kunena 5.1 from the old Joomla installation via Kunena -> Tools -> Uninstall Kunena. Then search for Kunena via the extension manager to uninstall all Kunena extensions, if available. Then migrate Joomla to 4.4.3 and then reinstall Kunena.
Since you still have the old site, try it this way. But make sure you keep a backup of your old site.
This would have been the right way to migrate: docs.kunena.org/en/basics/upgrade/upgrade-k6-x
And this is a guide for a new installation for Kunena 6.x: docs.kunena.org/en/basics/installation/installation-k6-x
18 Mar 2024 20:02
Hey there,
I ran into some issues with the migration of an Joomla 3.9.8 to Joomla 4.4.3 with Kunena 5.1.. (now 5.2.) and Kunena 6.2.4. Sounds hard? It is. But maybe you got some help. 

I try my best to stay focused and describe what I did. 
  • We had an really old Joomla site with old PHP Version and I still have this locally in my XAMPP with PHP 7.3. 
  • New Joomla 4.4.3 with already installed Kunena (sadly, my fault)
  • I exported the kunena-tables from the Kunena 5.1 Version like describe in the migration guide here:  www.kunena.org/docs/en/faq/migrate-the-f...-users-to-a-new-site
  • Then I jumped over to the new page, and first uninstalled via Joomla Extension Manager the whole Kunena Stuff
  • then imported the old tables, like mentioned in the migration guide (link above) --> include the prefix step and so on
  • Tried to installed Kunena --> Installation abort "You Should not upgrade from Kunena 5.1." ok.. no problem
  • Removed all kunena Tables from the Database on the new server again. Made sure no Kunena Plugins are installed --> So far so good
  • Back to the old page on my local Xampp. Update Kunena to Version 5.2.14 - Exported the tables again like the migration guide above
  • Jump over to the new page, Imported the table, prefix change and so on
  • Ran into an error --> unkown table and so on (fix for that -->  www.kunena.org/forum/k-6-0-support/16762...ield-list-kunena-6-x ) after that different troubles with kunena Plugins and Installation of Language pack failed (said Kunena is not installed and stuff) 
  • Also when I tried to install Kunena there was always "Copy Fail Error".. the Component were quite there, but with error, and it felt like the setup did not run to the end

So... that's kind of the whole story. Because I tested a lot later... which always ended up in remove the kunena_tables from the database and uninstall the Kunena Forum via Extenstion Manager or via Kunena itself (if possible). Also cleaned the cache and stuff. 

The whole Joomla setup is running in a web hosting solution. No root-Server.

My question and thanks for reading until here. What is the best way to fully remove the Plugin now and get a complete clean install? I don't want the old data from the previous page anymore. I just want a clean and fresh install. :-)

because the new Joomla Page is up and running (only forum missing) I would not like to re install Joomla. 

Best and thanks!!! 

 
Displaying 1 - 15 out of 5319 results.
Time to create page: 2.669 seconds