Kunena 6.2.6 released

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 6.2.6 [K 6.2.6] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 4.4.x/5.0.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 6.1 / K 6.2 and issues discovered during the last development stages of K 6.2

Topics must relate to a currently supported version of Kunena. If you are unsure what is the current supported version of Kunena, please go to the download page.

If you are having problems then, for your own benefit, it would save us all a lot of time if you would kindly post your configuration report when you ask for help from this forum. If you do not post your configuration report we will not ask you for it but you will probably not get your problem solved, either.

Question Registered users - Page Not Found for new topics

More
11 months 3 weeks ago - 11 months 3 weeks ago #1 by ewhitecap
Hi.
Newbie here. Installed and testing. New registered users are getting a page not found error after clicking "New Topic". The page loads for me - the site administrator. I suspect a permission issue but don't know how to troubleshoot and fix it.
Suggestions?

Thanks!
-- Frank

This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct
        

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |
       

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : astroid_template_zero | author: Astroid Framework | version: 2.6.4 | creationdate: February 2023

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.0.10 | creationdate: 2023-04-02

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.0.10 | 2023-04-02 [ Git Repository ]
        | Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None

Last edit: 11 months 3 weeks ago by ewhitecap. Reason: Add configuration support data

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #2 by rich
You have two incorrectly configured menu items (see image). This can lead to such errors. Links of other menus, which are linked to the forum, must be Menu Item Type = Menu Item Alias
Menu Issues  
Menu Tips  
.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #3 by ewhitecap
I appreciate you taking your time to help me. I deployed your suggestions, and still, the issue persists. Any additional suggestions? I've also updated the diagnostics report.
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct
        

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |
       

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : astroid_template_zero | author: Astroid Framework | version: 2.6.4 | creationdate: February 2023

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.0.10 | creationdate: 2023-04-02

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.0.10 | 2023-04-02 [ Git Repository ]
        | Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None
 

Plugins: None

Modules: None


thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #4 by rich
You have created a wrong menu item again. Links of other menus, which are linked to the forum, must be System Links -> Menu Item Type = Menu Item Alias
Please read this doc
see also here

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #5 by ewhitecap
Please be patient with me. Obviously, I don't have much of a clue about what I'm doing. I am following the links you've provided and attempting to figure things out.

Here is a the latest report:
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct
        

Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Disabled | FTP layer: Disabled |
       

This message contains confidential information
htaccess: Missing | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 

Kunena menu details:

Warning: Spoiler!

Joomla default template details : astroid_template_zero | author: Astroid Framework | version: 2.6.4 | creationdate: February 2023

Kunena default template details : Aurelia | author: Kunena Team | version: 6.0.10 | creationdate: 2023-04-02

Kunena template params:

Warning: Spoiler!

Kunena version detailed: Kunena 6.0.10 | 2023-04-02 [ Git Repository ]
        | Kunena detailed configuration:

Warning: Spoiler!
| Kunena integration settings:
Warning: Spoiler!
| Joomla! detailed language files installed:
Warning: Spoiler!

Third-party components: None

Third-party SEF components: None

Plugins: None

Modules: None


The funny thing is I can open a New Post page if I elevate the user permissions to Administrators. Obviously, I don't want to do that. I poked around the Kunena website and verified that the default inherited values for Registered users ought to work.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #6 by rich
Please also delete this menu item from the trash (see picture).
Have you changed anything in the permissions? Or is there an error message when a registered user wants to open a new topic?
.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 months 3 weeks ago #7 by ewhitecap
I have not changed anything. Since the site is new and and still being tested, I'm going to remove the Kunena installation and reinstall it in a subdomain. Perhaps a fresh copy will solve this issue.

I'll circle back and update you if this does not work as intended.

Thanks for your help. You've been awesome.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.503 seconds