Kunena 6.3.3 released

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 6.3.3 [K 6.3.3] in stable which is now available for download as a native Joomla extension for J! 4.4.x/5.0.x/5.1.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 6.2 / K 6.3 and issues discovered during the last development stages of K 6.3
Note: Please go to the Kunena Dashboard after an upgrade so that the Kunena database tables are also updated.

Please Read This First:


Please read the guides posted as sticky topics in this category. For a quicker response, please give as much information to help us understand the problem (see How To Ask Questions The Smart Way and What information should I include when I ask for help (including how to post my configuration report)? ).

This category is only for reporting defects with K 2.0 Please read, before you post, Before you post your question, read this first .

Do not use this category:
  • if this website ( www.kunena.org ) works but works differently to how you expected
  • for requests to add or remove the standard features of Kunena;
  • for questions commonly asked or "how to" in nature (see the FAQs menu tab above);
  • for help with Kunena versions that are not the latest stable release; or
  • for general Joomla or website administration matters

You must include your K 2.0 configuration report; if you do not include your configuration report, your topic may be closed (locked) or deleted without any further warnings from the moderators.

K 2.0 support will cease on 31 August 2013 and this section of the forum will be closed and archived after that time and no further questions will be answered about this version.

Merged Fatal Error: Cannot pass parameter 2 by reference in components/com_kunena/lib/kunena.file.class.1.6.php on line 60

More
12 years 2 weeks ago #41 by sozzled
G'day, jpharvey2, and welcome to Kunena.

In an ideal world, the guys who invented the world-wide web would not have a single catch-all error called "HTTP 500 Internal Server Error" but would, instead, have 500,000 sub-categories of this error to describe the cause of the fault. Whether it's laziness or not, we have to deal with the fact that diagnosing this kind of "I don't know what causes this problem, but I'm not going to do anything more except to tell you that I have an error somewhere and you figure it out" kind of message. Fortunately, Joomla helps a little.

As I have written on hundreds of occasions in this forum, when we see a topic that has as its subject, "HTTP 500 Internal Server Error" we wonder if people actually search the forum to look at what else has been written about the subject.

A few moments ago I wrote this, elsewhere:

sozzled wrote: To diagnose HTTP 500 Internal Server Errors, please read HTTP 500 Internal Server Error

The important thing is to find out the cause of the HTTP 500 Internal Server Error and, by enabling Kunena debug mode, you should be able to find that out.

I suspect that you will find the additional information that you get will show that your problem has been asked and answered before. We will know more when you have the additional information.
The following user(s) said Thank You: jpharvey2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago - 12 years 2 weeks ago #42 by jpharvey2
Thanks for fast reply.
Actually I have done the searching for answers, and turned on the Joomla & Kunena debug messages.
Not much help, so far.

The problem in the simple site ( Joomla 2.5.6 + Kunena 2.0.0 ) is:
- Kunena access from main menu ( not logged in) - no problem
- Kunena access after login - 500 error message, no other messages on my host.

This message contains confidential information


Appreciate any other ideas? / jph
Last edit: 12 years 2 weeks ago by sozzled. Reason: Hide the site login details

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #43 by sozzled
Please enable Kunena and Joomla debug mode. I do not see any debug messages anywhere on your website.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #44 by jpharvey2
I think I did, and they were enabled when I checked:

Joomla: Global Configuration > Server: : Error Reporting - Maximum
Kunena: Configuration > General : Enable Debug Mode = Yes

( and the top-of screen message: "Warning: Kunena Debug Mode has been turned on!"

I hope I'm not missing something in these settings.

Anyway - you can sign into the admin backend with the same username/password.

Thanks again. / JPH

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #45 by sozzled
You are using customised HTTP error messages which basically stop anyone (including you) getting any information. I guessed that your problem arose after you tried to add an attachment. There's a known defect in K 2.0.0 which we're fixing. I used a development version of K 2.0.1 to temporarily give you back your website and I fixed the menu, too. Took me about 15 minutes.

If you want more details, ask me by PM and I will talk them through with you.
The following user(s) said Thank You: jpharvey2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #46 by redone
Thank you for posting the fix, even on the new installs it seems this problem can happen.

I just installed the forum and got the error, the fix worked though.

B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago - 12 years 2 weeks ago #47 by debcampos
The installation is just fine but in the front end when i click on the forum menu it gives me a 500 error:

"Fatal Error was detected!

Fatal Error: Cannot pass parameter 2 by reference in components/com_kunena/lib/kunena.file.class.1.6.php on line 60

The error was detected in the Kunena Component.

For support click here: Kunena Support"

I have joomla 2.5.6 and maybe that could be the problem? I have my SEF on and .htaccess already in place.

So i had to uninstall and use the 1.7 version which is working just fine.

Should i wait for the next upgrade or is there a fix for this problem?
Last edit: 12 years 2 weeks ago by debcampos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #48 by sozzled
*** Topics merged ***

The answer is discussed in this topic! ;)

Please look first at the sticky topics or use the search feature and you will find information very quickly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago - 12 years 2 weeks ago #49 by latino
Hi:

In my case I changed the code in file, BTW if I remember correctly it was just a remove "&". Anyway I am still getting the error but randomly. What I know is that deleting cookie make forum available again. BUT error happens again... and again.

Kunena 2.0, PHP 5.3.13, Joomla 2.5.6, HTTPD 2.4.2, Template Rocket Theme Ionosphere
B)
Last edit: 12 years 2 weeks ago by latino.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #50 by edilson_w
I did another test facility in the Joomla 2.5.6 local server and a new installation Kunena com_kunena_v2.0.0_2012-06-27.

500 Internal Server Error
Fatal Error was detected!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.478 seconds