Kunena 6.0.8 Released (17 Jan 2023)

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 6.0.8 [K 6.0.8] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 4.2.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 6.0 and issues discovered during the development stages of K 6.0.

This is for users to help other users, to discuss topics that are related to forum administration in general or problems in running Joomla. This is not the place to ask for Joomla support. If you want assistance with Joomla please ask at forum.joomla.org

Merged "This webpage has a redirect loop"

More
12 years 2 months ago #81 by polhallen
i don't know, for now I migrate to 1.5 forum and runs perfercty.. later I'll try to understand the problem..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #82 by sozzled
The two most common elements involved in page redirection are

(1) Your .htaccess file; and
(2) Your Joomla menu

There are not the only causes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #83 by tracysanz
ok, i'm on bluehost - any suggestions there?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #84 by none
Hi,

The link which you've given me gives me 500 Error page. I can't check your link.
I've never used Godaddy script on my hosting. I always uploaded everything by myself by FTP. The situation is not that easy because I migrated from 1.5.11 to 1.6.1. Even if it would work on fresh installation that has to work on my old live site and I do not really want to delete the old Kunena forum posts. But one thing which I still don't understand. Why did Kunena 1.5.11 work on my same site with same config, template and on same host before and now why doesn't?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago - 12 years 2 months ago #85 by sozzled
tracysanz: I make no recommendations about any particular webhosting company. Each user can verify for themselves (and should verify for themselves) the viability of running a production website on the webhost that they're using (or that they're considering to use).

The proof of the issue - that "upgrading to Kunena 1.6.1 causes a redirection loop problem" - can be ascertained very quickly (or within the amount of time that it takes to create a test site - about one hour).

The proof of the issue is to create a test site on your webhost with Joomla 1.5.22 and Kunena 1.6.1 and nothing else. The proof of the issue is to create this test site from scratch - in other words, do not use your webhost scripting tools to create the Joomla website.

This methodology should apply whether you are using GoDaddy, Bluehost or any webhosting service. If, after using the method I have described earlier, you still find that you have redirect loop issues, then you need to contact your webhost and tell them about it.
Last edit: 12 years 2 months ago by sozzled.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #86 by none
Ok.. I will make a test site on my localhost and at Godaddy as well. With "brand new" Joomla and Kunena. I will tell you the result.

Regards,
Imre

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #87 by sozzled
none: I fixed the broken link but you could have checked yourself by searching for "Godaddy redirect".

Why didn't you have problems before in K 1.5.11 and now you do in K 1.6.1. I don't know the answer to that question, yet, and besides this is new information. This topic subject is "Upgraded from 1.6 beta, now redirect loop". I assumed that you were using K 1.6 beta before you upgraded to K 1.6.1. Apparently you weren't. :S

I'll see if we can bring some other opinions into this discussion.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #88 by sozzled
Here is something that might explain why upgrading from an older version of Kunena to K 1.6.1 might result in a redirect loop.

You need to look carefully at your menu items to see if you have any items that already exist with the alias "forum". As you know, when you create a menu item in Joomla (and you leave the menu alias field blank (when you're creating your menu item) Joomla automatically fills it with something. For example if you create a menu item with the name "Kunena Forum", Joomla will automatically generate the alias name "kunena-forum".

What might be happening (that's causing the redirect problem) is that users already have a menu item with the alias "forum". Along comes Kunena 1.6.1 and it tries to create another menu item with the alias "forum". So you end up with two menu items, each of them with the same alias. That's when the website gets confused.

Perhaps a better approach is to recommend (a) trashing, then (b) permanently deleting the Kunena menu and any links to Kunena that the user may have on their site and then (c) recreate the Kunena menu.

Does this help?
The following user(s) said Thank You: b0ns4i, jjones1978

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #89 by none
Hi sozzled!

Here is the result:

I tested my live site with Joomla default beez template. Same loop problem.
And now I've just fresly installed a new Joomla 1.5.22 on WAMP 2.0 on my Windows XP with Joomla default rhuk_milkyway template.
SAME PROBLEM! Redirection loop! Default Joomla htaccess, Joomla SEO options (all 3) are ON.

In Kunena SEO:

Search Engine Friendly URLs: YES
Do Not Use Category IDs: NO
Enable UTF-8 Support: NO

I am NOT able to open the default Kunena forum category!

And this is my configuration file of Kunena:
This message contains confidential information

Database collation check: The collation of your table fields are correct

Legacy mode: Disabled | Joomla! SEF: Enabled | Joomla! SEF rewrite: Enabled | FTP layer: Disabled |

This message contains confidential information
htaccess: Exists | PHP environment: Max execution time: 30 seconds | Max execution memory: 128M | Max file upload: 10M

This message contains confidential information

Joomla default template details : rhuk_milkyway | author: Andy Miller | version: 1.0.2 | creationdate: 11/20/06

Kunena version detailled: Installed version: 1.6.1 | Build: 3858 | Version name: Timu | Kunena detailled configuration:

Warning: Spoiler!

Third-party components: AlphaUserPoints: Disabled or not installed | CommunityBuilder: Disabled or not installed | Jomsocial: Disabled or not installed | UddeIm: Disabled or not installed

Plugins: System - Mootools12: Disabled | System - Mootools Upgrade: Disabled | JFirePHP: Disabled or not installed | Kunena Discuss: Disabled or not installed | Kunena Search: Disabled or not installed | My Kunena Forum Menu: Disabled or not installed | My Kunena Forum Posts: Disabled or not installed

Modules: Kunena Latest: Disabled or not installed | Kunena Stats: Disabled or not installed | Kunena Login: Disabled or not installed


I don't want ot tell Kunena is bad or wrong but I've seen few posts on Kunena support forum and I hope finealy someone will start to find out the problem in Kunena.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #90 by tracysanz
I reached the point where I could get to the menu item okay, but got the redirect error when i clicked on any of the forum topics. Which would indicate it isn't a menu item problem?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.742 seconds